Frågor

Kan namninsamling gora skillnad?

Kan namninsamling göra skillnad?

Det är mest effektivt om du gör en poäng av att lämna in din namninsamling personligen till makthavaren på ett kreativt, högprofilerat sätt som förklarar varför dina supporters känner som de gör. Men den gör nog ingen större skillnad om du startar den och sen går din väg.

Hur många underskrifter behövs?

I den nationell initiativrätten krävs det 100 000 namnunderskrifter inom 18 månader för att få tillstånd en nationell folkomröstning. Varje grundlagsförändring på nationell nivå underställs en obligatorisk och beslutande folkomröstning. Parlamentet och regeringen har en beredande och rådgivande funktion.

Hur gör man en namninsamling på Facebook?

Skapa Namninsamling

  1. Skapa en namninsamling genom att fylla i formuläret nedan.
  2. Samla underskrifter.
  3. Skapa en aktiv gemenskap kring din namninsamling.
  4. Överlämna din namninsamling till beslutsfattare.

Vad är Skrivunder Com?

Namninsamling på nätet | Sverige – Skrivunder.com. Vi tillhandahåller ett kostnadsfritt namninsamlingsverktyg för att skapa och skriva på namninsamlingar.

Vad är mitt skifte?

MittSkifte drivs av folkrörelsen Skiftet som tiotusentals svenskar engagerar sig i varje månad. Det finns andra sidor som låter dig starta namninsamlingar. Men ingen av dem erbjuder personlig hjälp, eller håller rent sidan från rasism, sexism och homofobi.

Vad är folkrörelsen skiftet?

Folkrörelsen Skiftet består av tiotusentals svenskar som engagerar sig varje månad för att alla ska ha en röst i samhället. Vi använder digitala verktyg för att samla tusentals medborgare, som framför datorn och på gator och torg ställer politiker och storbolagens lobbyister till svars.

Hur många namninsamlingar behövs?

De regler kring namninsamlingar som finns i Kommunallagen avser namninsamlingar vars syfte är att skapa en folkomröstning om ärenden inom kommunen. Vid sådana namninsamlingar krävs 10 % av de röstberättigade inom kommunen samt att namninsamlingen innehåller namnteckning, namnförtydligande samt personnummer.

Vad är ett folkinitiativ?

Folkinitiativ innebär möjligheten för invånare i en kommun att föreslå en folkomröstning om en viss fråga eller förslag som rör kommunens verksamhet.

Vem står bakom skiftet?

Anna Westberg, Robin Zachari och Joel E Svensson startade tillsammans Skiftet 2014. ”Vi finns där människor rör sig. Det som händer på internet är i dag lika viktigt som det som sker ute på gator och torg”, säger Anna Westberg, kampanjchef.

Vad är skiftet för något?

Skiftet är den partipolitiskt oberoende folkrörelsen som kopplar samman och sammanför människor både framför skärmen och ute på gatan för ett mer rättvist Sverige. Vi vet att när folk jobbar tillsammans hörs våra röster och vi kan ställa makten mot väggen.

Share this post