Ny

Vilka uppgifter behovs for lon?

Vilka uppgifter behövs för lön?

Du måste informera den anställda om lön samt hur ofta den betalas ut….Lönebesked

  • personuppgifter.
  • datum för löneutbetalning.
  • hur lönen har betalats ut.
  • lönebeloppet före skatt (bruttolön)
  • skatteavdragets storlek (i procent och i kronor)
  • utbetald lön (nettolön).

En lönespecifikation bör också innehålla följande uppgifter

  • Namn, adress och organisationsnummer till arbetsgivaren.
  • Namn, adress och personnummer på den anställda.
  • Utbetald nettolön, utbetalningsdatum.
  • Övertid, frånvaro, semesteruppgifter.

Hur kan man kolla sin årsinkomst?

Logga in på Mina sidor När du har loggat in på Mina sidor klickar du på fliken Skatter och deklarationer, och därefter på Lön, pension, sjukpenning m.m. för att se dina uppgifter.

Kan jag se någon annans deklaration?

Du kan också begära ut vissa uppgifter om andra. Offentliga uppgifter kan du begära ut om dig själv eller någon annan. Skatteverket skickar sedan uppgifterna till dig via vanlig post. Via e-post och fax kan du bara få ut enstaka personuppgifter.

Vad betyder lönekostnad?

Lönekostnaden är lönebetalarens (arbetsgivarens) totala kostnader knutna till utbetalandet av en lön: själva lönen, men också sociala avgifter, skatter och liknande.

Vad ingår i Lönekostnadspåslag?

Lönekostnadspåslag (LKP) är kostnaden för arbetsgivaren att ha en person anställd utöver själva lönen. Påslaget varierar mellan olika åldersgrupper och uppgifter om aktuella påslag går att hitta på sidan om löneavgifter.

Vad ska man gör om arbetsgivaren inte betalar ut lön?

Om du inte får din lön från din arbetsgivare, ska du agera direkt. Dröjer du med att sammanställa ett underlag för att driva in lönefordran riskerar du att gå miste om ersättning som du har rätt till. Du kan ta hjälp av Ledarna för att driva in din lönefordran, det är en tjänst som ingår i ditt medlemskap.

Hur räknar man ut lön med sociala avgifter på?

Den lagstadgade arbetsgivaravgiften uppgår i normalfallet till 31,42 procent och beräknas på den anställdes lön samt på skattepliktiga kostnadsersättningar och förmåner. För en anställd som tjänar 30 000 kronor i månaden blir arbetsgivaravgiften 30 000 × 0,3142 = 9 426 kronor per månad.

Hur räknar jag ut min lön före skatt?

Här kan du räkna ut din eller en anställds bruttolön baserat på nettolönen; hur mycket pengar betalar arbetsgivaren baserat på kommunal och Landstings skatt, arbetsgivaravgifter, samt eventuell kyrkoavgift….Skattesatser 2022. i kommuner, län & hela riket.

Län/Kommun ARVIKA
Kommunal 21.75%
Landsting 11.68%
Total 33.43%

Share this post