Blogga

Vilka av foljande tecken bor eller far du inte anvanda i filnamn?

Vilka av följande tecken bör eller får du inte använda i filnamn?

Rekommendationer för tydliga filnamn Var försiktig med specialtecken, mellanslag och understreck i filnamn. Ange vilket filformat dokumentet har.

Hur ändrar man filnamn?

Byta namn på en fil i Utforskaren eller OneDrive

  1. Öppna Utforskaren eller OneDrive.
  2. Högerklicka på filen och välj Byt namn.
  3. Ange ett nytt filnamn och tryck på Retur.

När jag ska döpa en fil eller en mapp får jag inte använda * Men ett vanligt eller _ går bra?

Giltiga tecken för filnamn Du kan använda vilket tecken som helst i filnamn förutom tecknet / (snedstreck). Vissa enheter använder dock ett filsystem som har fler restriktioner på filnamnen. Därför är det bäst att undvika följande tecken i dina filnamn: |, \,?, *, <, ”, :, >, /. Om du namnger en fil med en .

Hur döper man ett dokument i Word?

Öppna dokumentbiblioteket och hovra över filen som du vill byta namn på. Klicka på punkterna (…) till höger om objektnamnet och klicka sedan på Byt namn. Skriv det nya namnet i fältet i dialogrutan Byt namn och klicka sedan på Spara.

Hur döper man om en länk?

Ändra en befintlig hyperlänk

  1. Högerklicka var som helst på länken och klicka på Redigera hyperlänk på snabbmenyn.
  2. I dialogrutan Redigera hyperlänk markerar du texten i rutan Text som ska visas.
  3. Skriv den text du vill använda för länken och klicka sedan på OK.

Hur skrivs Dokumentnamnet?

De uppgifter som bör finnas på varje dokument är: namn, dokumentnamn ochdokumentdatum. Dessa uppgifter skrivs enligt svensk standard överst på varje sida. Namn skrivs på rad 1 och kolumn (1, 0 cm om du tittar på linjalen.). Dokumentnamn skrivs på rad 1 tabbläge 9,2 och datum skrivs på rad 3 tabbläge 9,2.

Vad används filändelser till?

I flera operativsystem används den regelmässigt för att identifiera vilket program den hör samman med. Många webbservrar använder filändelsen för att i en tabell slå upp vilken MIME-typ filen skall levereras med till en webbläsare. Exempelvis har Apache en lista, mime. types, där en mängd filändelser listas.

Vilka inställningar som gäller för ett Vänsterställt brev enligt SIS standard?

Mottagarens adress skrivs i ett vänsterställt brev i position 0 och rad 7 I ett högerställt brev skrivs mottagaren i position 9,2 och på rad 7. I ett vänsterställt brev börjar ärendemeningen i position 0 och på rad 15. I ett högerställt brev börjar ärendemeningen i position 4,6 och på rad 15.

Hur ser en skrivelse ut?

Det finns vissa formella regler för hur en officiell skrivelse ska vara uppställd. Man brukar ha ett dokumentnamn: till exempel fullmakt, intyg, räkning eller dylikt. Sedan skriver man naturligtvis datum, avsändare och adressat.

Varför understreck i filnamn?

Smart kan vara att hålla sig till engelska alfabetet – siffror är dock också OK 🙂 Har man filnamn som består av flera ord för att vara beskrivande (vilket är bra praktik att följa), så kan man använda bindestreck istället för mellanrum och understreck istället mellan orden i filnamnet.

Hur ser understreck ut?

Understreck, golvstreck eller markstreck (_) är ett tecken som ibland används inom datorsammanhang istället för ordmellanrum (mellanslag), särskilt om ordmellanrum av någon anledning inte tillåts, exempelvis i vissa typer av användarnamn. Detta gäller även e-postadresser.

Hur gör man understreck på tangentbordet?

Det snabbaste sättet att stryka under text är att trycka på Ctrl+dig och börja skriva. Tryck på Ctrl+U igen när du vill avsluta understrykningen. Du kan också stryka under text och blanksteg på flera andra sätt.

Hur använder man understreck?

Share this post