Måste man ha gymnasieexamen för högskola?
För att kunna studera på högskolan behöver du ha grundläggande behörighet. Den kan du till exempel skaffa dig genom fullständigt betyg från gymnasieskola, gymnasieexamen, komvux eller folkhögskola.
Får man studiebidrag på universitet?
För studier på högskola eller universitet kan du ansöka om studiemedel.
Kan man plugga på universitet utan gymnasieexamen?
Utan en gymnasieexamen krävs, i Sverige, att du läser upp dina betyg på komvux, går på folkhögskola eller liknande för att sedan kunna gå vidare till universitet eller högskola. Vad många inte vet är att du faktiskt kan börja studera på högskolenivå utan att läsa upp din examen.
Vad är skillnaden mellan högskola och högskola?
Högskolor erbjuder i regel två utbildningsnivåer: Grundnivå och avancerad nivå. Skillnaden mellan universitet och högskolor är att det bara är universitet som erbjuder utbildning på forskarnivå. Det finns sätt för högskolor att kringgå regeln om vem som får utfärda examen på forskarnivå.
Hur många högskolepoäng får du på en högskoleutbildning?
Längden på universitets- och högskoleutbildningar anges i högskolepoäng (hp). Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng.
Hur många högskolepoäng får du om du pluggar på heltid?
Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng. Läs på helfart, halvfart eller kvarsfart
Vilka högskolor har utbildningar inom idrott och hälsa?
Några universitet och högskolor är specialiserade inom ett visst område. Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm har till exempel bara utbildningar inom idrott och hälsa. Ett annat exempel är Karolinska institutet som utbildar läkare, sjuksköterskor, tandläkare och andra yrken inom vårdområdet. Blekinge tekniska högskola och Luleå tekniska
Hur mycket lön får man som dansare?
31 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.
Måste man gå högskola för att bli polis?
För att bli polis måste man nämligen läsa en utbildning vid polishögskolan som omfattar 2,5 år. Utbildningen räknas inte som akademisk utbildning. I utbildningen ingår en termins aspirantutbildning på en polismyndighet.