Rekommendationer

Nar forsvann Laskbackar?

När försvann Läskbackar?

På 50-talet var det Blodapelsin, Loranga, Pommac och Sockerdricka som gällde. Från början enstaka flaskor, sedan kom backen. Men nu är det slut.

Vad gör man med drickabackar?

Drickabackar med returflaskor. Öl och läsk i returflaskor av glas, 20 i en plastback, är det klart billigaste och miljövänligaste sättet att handla öl och läsk. Flaskorna lär användas 40 gånger innan de återvinns! I Köping är Willys en av de få butiker som fortfarande erbjuder öl och läsk i back.

När kom pant på glasflaskor?

Vi driver idag det enda godkända retursystemet för dryckesförpackningar med pant. Sedan starten 1984 har vi tillsammans med andra aktörer i värdekedjan ständigt utvecklat pantsystemet. Här kan du läsa mer om oss, vår verksamhet och vårt hållbarhetsarbete.

Var kan man köpa julmust på glasflaska?

Några av er har frågat om Apotekarnes Julmust fortfarande finns på glasflaska. Svaret är ja!

Vilka backar går att panta?

Hej Staffan! Detta är en blå plastback som du pantar tillsammans med tomflaskorna i närmaste livsmedelsbutik. Du får tillbaka de 28 kronorna då. Vissa bryggerier använder sig fortfarande av dessa flaskor och backar med pant på.

Finns Läskbackar?

De flesta butiker har inte ens läskbackar längre. Orsaken är att de stora bryggerierna har slutat leverera sötdricka i 33 centiliters returflaskor. Lättöl och mineralvatten finns dock kvar i denna form. Många köpmän tycker det är skönt att slippa backarna.

När infördes pant på PET-flaskor?

· 1994, när pant på petflaskor infördes, återvanns 51 procent av alla petflaskor. · Från 1994 till 2014 har vi återvunnit drygt 5,7 miljarder petflaskor. · Siffrorna för 2013 är än så länge preliminära men återvinningen beräknas hamna på 84 procent. De exakta siffrorna beräknas vara klara under februari.

När kom pant?

Sverige är ett föregångsland när det gäller pantning. Redan 1984 infördes pant på aluminiumburkar. Tio år senare började pantsystemet för PET-flaskor. Idag pantas runt 85 procent av alla aluminiumburkar och PET-flaskor.

Vad kostar julmust på ICA?

12,90 kr. Innehållsdeklaration: INGREDIENSER: Kolsyrat vatten, socker, färgämne (E150c), arom (från bl a humle och kornmalt), surhetsreglerande medel(E330), kryddextrakt, konserveringsmedel (E211).

https://www.youtube.com/watch?v=TNcWscWyoZU

Share this post