Populära

Vad star Nais for?

Vad står Nais för?

Nais är ett nationellt administrations- och informationssystem för samordning av riktat pedagogiskt stöd på universitet och högskolor. I Nais kan studenter med varaktig funktionsnedsättning ansöka om riktat pedagogiskt stöd för studier vid svenska universitet och högskolor.

Vad finns det att göra i Nice?

Här är mina 10 måsten att se och göra i Nice, Frankrike:

  • Vieux Nice. Ett måste att starta dagen med är att besöka den gamla delen av Nice som kallas Vieux Nice.
  • Place Masséna.
  • Masséna parken.
  • La Colline du Chateau.
  • Promenade des Anglais.
  • Gallerie Lafayette.
  • Moderna museet.
  • Movida bar.

Vad är Niceklassificering?

Niceklassificeringen är ett system för att klassificera varor och tjänster i samband med ansökningar om EU-varumärken. Den består av 45 klasser. I Niceklassificeringen omfattas varor av klass 1–34 och tjänster av klass 35–45.

Vad är en varaktig funktionsnedsättning?

Varaktig funktionsnedsättning I lagen definieras funktionsnedsättning som ”varaktiga, fysiska, psykiska eller begåvningsmässiga begränsningar av funktionsförmåga som till följd av en skada eller sjukdom fanns vid födelsen, har uppstått därefter eller förväntas uppstå.”

Är det dyrt att äta i Nice?

Generellt så är det ganska dyrt i Nice, priserna ligger på strax över det vi är vana vid här i Sverige, men det finns såklart enklare alternativ och lite snabbmatställen för de som önskar. Maten var överlag mycket god och här är det väldigt inspirerat av den italienska matkulturen.

Vad är en yrkeshögskola?

Yrkeshögskoleutbildningar finns inom flera olika branscher över hela landet. Utbildningarna ska svara mot arbetslivets behov av yrkeskompetens och drivs i nära samverkan med företag och arbetsgivare. Utbildningar inom yrkeshögskolan är alltid eftergymnasiala och oftast mellan ett och tre år långa.

Vad är varaktig sjukersättning?

Sjukersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 64 år och har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du aldrig kommer att kunna arbeta, varken nu eller i framtiden.

https://www.youtube.com/watch?v=C6vZGlbe2X0

Share this post