Ny

Hur skyddar man mocka skor?

Hur skyddar man mocka skor?

Skovård i tre enkla steg

  1. Rengör. Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka.
  2. Vårda. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg.
  3. Skydda. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.

Hur borstar man mockaskor?

Vid vanlig användning är det bra att borsta av mockaskorna med en mockaborste eller skoborste för att få bort smuts och damm. Med tiden brukar det ändå sätta sig smuts och mockan kan börja se lite matt ut. Då är det bra att göra en mer ordentlig rengöring.

Hur behandlar man lackskor?

Lack. Det är oundvikligt att få repor i lackskor hur försiktig man än är. Lösningen: droppa en liten mängd vaselin på en mjuk trasa och putsa på området där repan är! Det är både det bästa sättet för att få bort märken och repor men också för att hålla dem glansiga.

Hur gör man rent mocka skor?

Så här gör du: Applicera ett tunt lager majsmjöl på fläckarna och låt det verka några timmar, gärna över natten. Majsmjölet absorberar fläckarna och lämnar mockan ren och snygg. Borsta sedan noggrant bort majsmjölet med en mockaborste när det verkat klart. Det går också att rengöra mocka med ånga.

Hur ofta ska man impregnera mocka skor?

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot väta.

Hur vaxar man kängor?

Vaxet appliceras bäst med händerna, gnid i cirkelrörelser så att värmen från fingrarna mjukar upp vaxet. Lägg på ett lagom tjockt lager, det ska inte vara gula rester kvar på skon. Flytande vax appliceras med svamp eller trasa. Var extra noggrann vid sömmar och glöm inte plösen.

Hur ofta impregnera mockaskor?

Hur Fettar man in skor?

Bör fettas in innan du börjar använda dem med skofett, finns olika varianter. Fetta in dem några gånger om året, ett ganska tunt lager, låt det suga in ordentligt (30+ min) sedan borsta bort det överflödiga med en tagelborste.

Hur får man bort smuts från mockaskor?

Svåra fläckar på mocka måste behandlas med vatten, men behandla då hela skon för att undvika missfärgningar som syns. Använd mockaborsten för att borsta på fläcken, använd endast lite vatten för att undvika att blöta ner för mycket. Skrubba med vatten till dess att fläcken är borta.

Share this post