Rekommendationer

Kan man lana bocker fran Kungliga biblioteket?

Kan man låna böcker från Kungliga biblioteket?

Låntagare och lånekort För att kunna beställa ur samlingarna och för att kunna låna, skall man vara registrerad som låntagare på KB. Endast den som är myndig kan skriva in sig som låntagare.

Vad är Läsesalslån?

Det betyder att du kan låna dem, men endast läsa dem på plats i biblioteket. Du får behålla materialet hela lånetiden, och förvarar det då på särskilda hyllor nära informationsdisken. Där finns det lappar på vilka du skriver ditt namn och dagens datum, och lägger i boken. Böcker äldre än 7 dagar tas bort från hyllan.

Hur länge får man låna en bok på Kungliga biblioteket?

Ordinarie lånevillkor från och med 1 april 2021 Det innebär i korthet: 4 veckors lånetid (undantag finns, till exempel om boken är reserverad). 2 omlån (inga omlån på reserverade böcker, tidskrifter, spelfilm eller dator- och tv-spel). Det kostar 10 kronor att reservera en bok.

Vem får låna på bibliotek?

Låna och lämna Kurslitteratur kan endast studenter och medarbetare vid Stockholms universitet låna. Tidskrifter och äldre material kan endast läsas på plats i biblioteket. Dina böcker lånas automatiskt om, upp till 25 gånger, så länge ingen annan låntagare ställer sig i kö.

Hur länge kan man låna en bok?

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Vem får låna på universitetsbibliotek?

Du lånar och återlämnar själv För att kunna låna böcker behöver du ha ett Umu-kort (studenter och anställda) eller ett lånekort (privatpersoner). Du lånar själv i våra låneautomater. På biblioteken finns återlämningsautomater där du kan få ett kvitto på att du har lämnat tillbaka böckerna.

Kan vem som helst skaffa Legimus?

Alla barn och ungdomar som har svårt att läsa får låna talböcker. Det kan till exempel vara barn med synnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Du säger bara att du behöver låna talböcker. Barn och unga under 18 år behöver ha tillstånd från vårdnadshavare för att få konto för egen nedladdning i Legimus.

Vad händer om man lämnar in en bok för sent?

Biblioteken tar ut en förseningsavgift för böcker och annat material som lämnas tillbaka för sent. Förseningsavgift betalar du från och med den dag du fyller 18 år. Betala gärna avgiften när du lämnar tillbaka det som är försenat. Om du inte betalar ligger avgiften kvar.

Vad är Libris KB?

Libris är en nationell söktjänst med information om titlar på cirka 500 svenska bibliotek, däribland KB. Med hjälp av tjänsten kan du hitta det du söker på ett bibliotek nära dig. Här finns närmare 13 miljoner objekt: böcker, tidskrifter, bilder, kartor, noter, e-böcker med mera.

Kan man lämna böcker på andra bibliotek Göteborg?

Du kan lämna tillbaka det du lånat på alla bibliotek som tillhör Göteborgs universitetsbibliotek, oavsett var du lånat materialet. När biblioteken är stängda kan du lämna tillbaka böckerna i bokinkast som finns utanför Biomedicinska biblioteket och Humanistiska biblioteket.

Share this post