Allmänning

Vad hander nar man ar anhallen?

Vad händer när man är anhållen?

En person får anhållas i avvaktan på att domstol ska pröva en fråga om häktning. En person får också anhållas om det är av stor vikt för utredningen. Ett beslut om att anhålla någon fattas av åklagare. Senast klockan 12 tredje dagen efter ett beslut om anhållande måste åklagaren göra häktningsframställan till domstol.

Vad händer om man inte ställer in sig i fängelse i tid?

I Sverige kan man inte få ett längre fängelsestraff av att inte inställa sig till fängelset, och dom dagarna som personen hållit sig borta påverkar inte heller längden på fängelsestraffet. Straffet blir fortfarande detsamma fast personen inte inställt sig till det (17 § strafftidslagen).

Hur länge kan man sitta i häktet?

Blir den misstänkte häktad får han eller hon hållas häktad högst fjorton dagar, därefter måste en ny häktningsförhandling genomföras. Det finns ingen bortre gräns för hur länge en person kan sitta häktad.

Hur får man reda på om någon är anhållen?

Enligt 18 kap. 1 § offentlighets- och sekretesslagen råder det sekretess tills domstolen fattat ett beslut om häktning medan en person är anhållen i väntan på beslutet. I detta stadie är det inte möjligt för dig att ta reda på vad anledningen är till varför din dotter är anhållen.

Vem får gripa en person?

Polisen kan fatta beslut om ett gripande om ärendet är brådskande och om brottet kan ge fängelse. Annars är det åklagaren som ska fatta det beslutet. Det är också åklagaren som snarast beslutar om en gripen person ska anhållas. Om det inte finns skäl för ett anhållande, så ska den gripna personen släppas omgående.

Hur ofta får en intagen ringa?

Det krävs tillstånd för att besöka någon som sitter i fängelse, även när det gäller kontakt via telefon eller brev. Olika anstalter har olika rutiner och därav olika förutstättningar för att ta emot besök. Det går alltså inte att svara på exakt hur ofta du får besöka eller på annat sätt ha kontakt med personen ifråga.

Kan man gripen korsord?

Synonymer till gripen

  • rörd, uppskakad, tagen, skakad; hänförd, betagen, begeistrad; anhållen, arresterad, fängslad, infångad. motsatsord. oberörd; frisläppt.
  • Användarnas bidrag. fångad, fast, andlös.

Share this post