Ny

Vad hette Bravida tidigare?

Vad hette Bravida tidigare?

Bravida har sitt ursprung i BPA, ett svenskt bygg- och installationsföretag med anor från 1920-talet. Företaget skapades år 2000 genom en sammanslagning mellan BPA och Telenors installationsverksamhet.

Vad står Bravida för?

Bravida är ett service- och installationsföretag med mer än 12 000 anställda på fler än 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravida levererar specialisttjänster och helhetslösningar inom flera teknik- och tjänsteområden. Tjänsteområdena innefattar design, projektering, installation, drift och underhåll.

Hur många jobbar på Bravida?

På Bravida är vi 12 000 personer som jobbar tillsammans. Vi är montörer, servicetekniker, projekt- och serviceledare, kalkylatorer, chefer, administratörer och ekonomer – som alla är proffs inom sina områden.

Hur mycket omsätter Bravida?

Under 2021 har Bravida hittills tillträtt fem förvärv med en sam- manlagd årsomsättning på drygt 300 MSEK. Vi har dessutom tecknat avtal om två förvärv i Sverige med en sammanlagd omsättning om cirka 125 MSEK. Vår bedömning är att möjligheten till förvärv är fortsatt mycket goda.

När grundades Bravida?

2000Bravida / Grundades

Vad jobbar Bravida med?

Bravida arbetar med alla de funktioner som ger fastigheter liv. Vi är en heltäckande teknikpartner med verksamhet inom ett flertal teknikområden: el, värme och sanitet, ventilation, säkerhet, sprinkler, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift.

Vad hände med BPA?

LO-förbunden försökte rädda BPA och gick in med 1,6 miljarder kronor. Man fann det dock nödvändigt att sälja och större delen av företaget togs 1993 över av bröderna Erik och Mats Paulssons bolag Tre Byggare och fick namnet Peab.

Hur mycket tar Bravida Arena in?

Hela Hisingens hemmaplan är en mötesplats för alla – här förenas människor i olika åldrar och med olika kulturer i en enda stor fotbollsfamilj. Här öser Bollklubben in mål och här drömmer yngre förmågor om att en dag få göra allsvensk debut. Bravida Arena har kapacitet för 6316 åskådare.

Share this post