Populära

Vad motsvarar matte A idag?

Vad motsvarar matte A idag?

Matematik A har ersatts av matematik 1a, 1b och1c. 1a är jämförbar med ma A medan1b och 1c har utökat kursinnehåll jämfört med Ma A. Matematik 1b och 1c är fördjupade och utökade moment från grundskolans matematikkurs.

Vad motsvarar matematik 5?

Vad gäller utbyteskomplettering av betyg i matematikkursen Matematik E (50 poäng) i läroplan Lpf94 inkl. kursplan Gy2000 så är det Matematik 5 (100 poäng) i läroplan Gy11/Vux12 som är motsvarande kurs. Vad gäller Matematik D (100 poäng) så är det Matematik 4 (100 poäng) som gäller.

Vad är svenska 3?

OM UTBILDNINGEN I kursen Svenska 3 fördjupar du dina kunskaper i det svenska språket. Du lär dig att bli en bättre talare, skribent och språkanalytiker. I kursen kommer du bland annat arbeta med retorik, textanalys och källgranskning. Du får även kunskaper inom språkhistoria och litteraturvetenskap.

Vad motsvarar matematik 3?

Matematik C är en kurs i gymnasieskolan i Sverige för elever som påbörjade sin undervisning före 2011 och har i stället ersatts av Matematik 3. Men kursen är inte ett kärnämne och därför inte obligatorisk på alla program.

Vilken är den svåraste matten?

Matematik 2a är lättare, 2b är lite svårare och 2c är svårast på nivå 2. På nivå 3 finns ej a-kurs, utan 3b är medelsvårt och 3c är svårare. 2c och 3c förbereder bättre till matte 4, än de enklare/lättare kurser. Du får själv bestämma vilka kurser på nivå 2 och 3 du vill läsa.

Är svenska c samma som svenska 3?

För Svenska 3 finns ingen motsvarande kurs. Svenska C ersätter inte. För den som senast den 1 juli 2020 kompletterat den grundläggande behörigheten gäller äldre bestämmelser och sökande är även fortsättningsvis behörig.

Varför är svenska 3 obligatoriskt?

Du har grundläggande behörighet om du har godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1. Du behöver alltså svenska 3 också.

Vad betyder matte 3b?

Matematik 3b är en fortsättningskurs efter Matematik 2b. De kurser som är markerade med ”b” riktar sig i första hand till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora. Kursen Matematik 3b ger dig kunskaper om: Algebra (fördjupande kunskaper).

Share this post