Rekommendationer

Vad kravs for att bli en arkitekt?

Vad krävs för att bli en arkitekt?

För att kunna arbeta som arkitekt krävs en tre- till femårig utbildning på arkitektprogrammet vid högskola eller universitet, och för att kunna studera till arkitekt krävs det att du har Grundläggande behörighet, Matematik C, Naturkunskap B och Samhällskunskap A, alternativt Matematik 3b/3c, Naturkunskap 2 och …

Hur mycket tjänar man som inredningsarkitekt?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Statlig sektor Privatanställda tjänstemän
43 400 kr 44 100 kr 43 400 kr

Är arkitekt utbildning svårt?

Var studierna svåra? Arkitektutbildningen vid universitetet kräver väldigt mycket av dig. Man måste jobba hårt och de sista dagarna innan inlämningen av ett projekt kan det förekomma att man inte får så mycket sömn. Men man har det ändå alltid roligt.

Kan man gå samhäll för att bli arkitekt?

För att söka och läsa Arkitektutbildningen krävs det följande: grundläggande behörighet och Matematik 3b3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Naturkunskap 2 (Naturkunskap 2 kan ersättas med kurserna Kemi 1 samt Fysik 1). Om du vill få behörighet direkt kan du t. ex. läsa Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet.

Vilken matte behövs för arkitekt?

I utbildningskatalogen på Antagning.se ser man att de behörighetskurser som krävs till arkitektprogrammet är Matematik 3b/3c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De ingår i områdesbehörighet A3 som ligger här nere till höger.

Hur lång tid tar det att bli arkitekt?

Utbildning. Du kan läsa till arkitekt på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola i Lund, Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg eller på arkitekthögskolan vid Umeå Universitet i Umeå. Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng, det vill säga fem år.

Hur mycket merit behöver man för arkitekt?

Sökresultat

Namn Lärosäte HP
Arkitektutbildning Lunds universitet 1.55
Arkitektur, visualisering och kommunikation Malmö universitet 0.80
Arkitektprogrammet Umeå universitet 1.40
ARKITEKTUR Chalmers tekniska högskola 1.50

Kan man bli arkitekt om man går natur Sam?

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen naturvetenskap och samhälle kan vara: arbetsterapeut, audionom, dietist, fysioterapeut, agronom, arkitekt, landskapsarkitekt, studie- och yrkesvägledare, psykolog, socionom, biomedicinsk analytiker, forskare, arkeolog, journalist, farmakolog , förskollärare eller …

Share this post