Populära

Vilka satt att lasa passar bast nar man ska lasa nyheterna pa natet?

Vilka sätt att läsa passar bäst när man ska läsa nyheterna på nätet?

Till skillnad från Google News har svenska nyhetstjänsten Omni många mänskliga redaktörer som håller koll på nyhetsflödet. De väljer ut de viktigaste nyheterna från källor runt om i världen och skriver korta sammanfattningar på svenska. Vill du läsa mer kan du klicka på originalkällan.

Vilken är den bästa Nyhetsappen?

Två år i rad, 2015 och 2016, tilldelades Omni både utmärkelserna Sveriges bästa nyhetstjänst i mobilen och Sveriges bästa nyhetssajt, på Mobilgalan respektive av Internetworld. Society för Newsdesign Scandinavia utsåg även Omni till bäst designade nyhetsapp i Skandinavien 2014.

Var kan man läsa nyheter?

För drygt ett år sedan lanserades den prisbelönta succéappen Omni. Och på kort tid fick den stort genomslag. Genom att samla alla mediers nyheter och perspektiv på ett och samma ställe ger appen dig bra koll på vad som händer – både i Sverige och ute i världen.

Vad är en nyhetskälla?

I dag konsumerar vi allt mer nyheter genom sociala medier. Där förses olika individer med skiftande information genom de algoritmer som styr innehållet, något som riskerar att isolera oss i olika kulturella eller ideologiska bubblor.

Vilket är det bästa sättet att ta del av nyheter?

Det vanligaste sättet att ta del av nyheterna på internet är via datorn, men för de dagliga användarna är det den smarta mobilen som används oftast. Andel av de som någon gång söker upp nyheter respektive dagligen söker upp nyheter på internet som använder datorn, smarta mobilen och/eller surfplattan för detta.

Vad är Nyhetsflash?

Vad är en nyhetsflash? Det är ett kort meddelande – en så kallad push-notis – som SvD skickar ut när något viktigt har inträffat.

Vem ligger bakom 8 sidor?

8 Sidor var till 2015 en del av Centrum för lättläst, därefter Myndigheten för tillgängliga medier och erhåller ekonomiskt stöd från kulturdepartementet.

Vad är virala nyheter?

Ibland får inlägg eller nyheter så pass stor spridning i sociala medier och andra forum att de dyker upp i var och varannan persons nyhetsflöde. Sådana inlägg, som framförallt sprids i sociala nätverk och som ofta får oproportionerligt stor spridning i förhållande till sitt nyhetsvärde, kallas för virala.

Vad är fördelen med sociala medier som nyhetskanal?

Att följa upp sådana stora händelser via sociala medier kan underlätta för många journalister att löpande få tillgång till färsk och uppdaterad information.

Share this post