Trendig

Har psykisk ohalsa okat bland ungdomar?

Har psykisk ohälsa ökat bland ungdomar?

Psykisk ohälsa bland unga ökade under perioden 1985–2014. Vi har undersökt tänkbara orsaker till det, och ser att brister i skolans funktion och förändringar på arbetsmarknaden kan vara två anledningar. Allt fler barn och unga i Sverige rapporterar psykisk ohälsa.

Vad är psykisk ohälsa vetenskaplig artikel?

Bremberg och Dalman (2015) skriver att psykisk ohälsa är ett begrepp som innefattar både psykiska problem som nedstämdhet och oro till mer omfattande symtom som uppfyller kriterier för en diagnos. Begreppet kan delas in i två kategorier, internaliserande och externaliserande problem.

Vad är psykisk ohälsa diva?

Handisam (2012a) definierar psykisk ohälsa som en innebörd av allt från psykisk sjukdom till psykiska besvär som stör välbefinnandet och påverkar ens dagliga liv.

Vem har anmälningsplikt när barn far illa?

I lagen står det att alla som får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa bör anmäla det till socialnämnden (14 kap. 1 c § SoL). Som privatperson har du möjlighet att vara anonym, men det förutsätter att du inte berättar vem du är när du kontaktar socialtjänsten.

Vilken lag styr över anmälningsplikt om man misstänker att ett barn far illa samt vad innebär anmälningsplikten?

Personal inom polis, skola, hälso- och sjukvård är skyldiga enligt Sol kap 14 1§ att anmäla om det råder misstanke att ett barn (ålder 0–18 år) far illa eller riskerar att fara illa till socialtjänsten.

Varför har den psykiska ohälsan ökat bland barn och unga i Sverige kortversion?

Den här rapporten är en kortversion av huvudrapporten och innehåller de viktigaste resultaten. I huvudrapporten Varför har den psykiska ohälsan ökat bland barn och unga i Sverige? redovisas utförliga beskrivningar av metoder, avgränsningar, analyser och resultat.

Share this post