Frågor

Vad ar positivt med distansundervisning?

Vad är positivt med distansundervisning?

Svårt med rutiner När eleverna skulle lista fördelarna med distansundervisning svarade de att det är lättare att fokusera på skolarbetet utan en störande klassrumsmiljö, att det är stimulerande att få ta större ansvar för sina studier – och att det är skönt att kunna sova längre på morgnarna!

Varför borde vi ha distansundervisning?

Distansundervisning får användas som särskilt stöd för elever som inte kan delta i den ordinarie undervisningen på grund av dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik, men bara om alla andra möjligheter till särskilt stöd är uttömda eller bedöms olämpliga.

Vad tycker du om distansundervisning?

En undersökning som genomförts nu i maj visar att de allra flesta, 72 procent av eleverna, upplever att det fungerat mycket eller ganska bra. – Undersökningen visar att distansundervisningen kan fungera som ett utmärkt komplement till den ordinarie undervisningen.

Vad tycker lärare om distansundervisning?

Enligt samma undersökning är eleverna, kanske något förvånande, osäkra och ovana med teknik och digitala verktyg. Även Lärarförbundet har frågat sina medlemmar. Sju av tio lärare menar att distansundervisningen har gjort det svårare för dem att lära eleverna det de ska.

Hur har distansundervisningen påverkat oss?

Elever som haft mycket distansundervisning upplever att de lär sig mindre, att det varit svårare att förstå lärarnas förklaringar och att de fastnat på uppgifter utan att komma vidare. Undervisningen på distans har även påverkat många elevers hälsa negativt både psykiskt och fysiskt.

Vad tycker folk om distansundervisning?

Känslan av ensamhet och minskad motivation växer. Samtidigt efterlyser elever att lärare i högre grad frågar dem hur de mår under pandemin. Skolinspektionens nya granskning konstaterar att distansundervisningen fortfarande innebär en rad utmaningar.

Share this post