Blogga

Vem tjanar mest inom byggbranschen?

Vem tjänar mest inom byggbranschen?

En arbetare inom byggindustrin tjänade i genomsnitt 30 700 kronor i månaden 2016. Allt enligt LO:s nyligen presenterade lönerapport 2017. Därmed tillhör VVS-montörer och byggnadsarbetare de bäst betalda i LO-kollektivet. Gruvarbetarna toppar listan med en snittlön på 31 500 kronor i månaden.

Vad tjänar man i byggbranschen?

Vad tjänar en utbildad byggnadsarbetare? En utbildad byggnadsarbetare tjänar i genomsnitt 36 200 kronor i månaden* (beloppet omfattar både timlön och ackordslön). Snittlönen för endast ackord ligger på 38 800 kronor i månaden och snittlönen för de med fast lön uppgår till 34 700 kronor i månaden.

Hur mycket tjänar en platschef på Peab?

Marknadslönen för platschef (filialchef, kontorschef) ligger 2022 mellan 38 000 och 48 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 44 000 kronor och uppåt.

Vad tjänar en snickare i Norge?

Snickare i Norge brukar ha enkelt att få jobb, inte minst med bra löneförmåner. Den genomsnittliga lönen för en snickare i Norge ligger på 36 000:-.

Vad tjänar en platschef på ett bygge?

Platschefen tjänar cirka 41 000 kronor i månaden och arbetschefen cirka 60 000 i månaden. På den nivån ligger medianlönerna för platschefer och arbetschefer i byggsektorn, visar färsk statistik från Ledarna. Här hittar du de senaste lönerna på bygget.

Vad tjänar en vd i byggbranschen?

51 800 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar man på NCC?

Utbetalningsnivån har legat på 165-170 kr/h. – Våra medarbetare har påverkats negativt av situationen . Konflikten skapar oro, folk slutar och produktionen påverkas. Det här har blivit ett arbetsmiljöproblem och nu kan vi inte avvakta längre utan måste agera, säger Per Kinell, avdelningschef på NCC Construction Sweden.

Share this post