Trendig

Hur mycket tjanar en bankchef i manaden?

Hur mycket tjänar en bankchef i månaden?

Medianlönen för högre bankchefer är 118 800 kr. Den är en bra bit lägre än medellönen på 144 700 kronor. Att medianlönen är mycket lägre beror alltså på att det finns löner bland dessa chefer som sticker ut genom att de är mycket högre än resten.

Hur mycket tjänar Handelsbankens vd?

Handelsbankens vd Carina Åkerström fick ett lönelyft under 2021. Den fasta lönen landade på 13,3 Mkr under fjolåret, enligt bolagets årsredovisning.

Hur mycket tjänar SEB VD?

SEB:s vd Johan Torgebys ersättning från banken ökade med drygt 1 miljon kronor under 2020. Under förra året hade Johan Torgeby en fast lön på 12,5 miljoner kronor, det framgår av SEB :s årsredovisning som DI tagit del av.

Vad tjänar en chef på Swedbank?

Swedbanks nye vd höjer årslönen till 13 miljoner Som Swedbank-vd kommer han att få en fast lön på 13 miljoner per år och dessutom avsätts cirka 4 miljoner till hans pension. Motsvarande summor på Folksam var en grundlön på närmare 6,4 miljoner och en pensionsavsättning på 2,6 miljoner.

Vad tjänar en kontorschef på bank?

144 700 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar Carina Åkerström?

Nu senast har hon haft rollen som chef för regionbanken i Stockholm och ställföreträdande koncernchef. Enligt banken får Carina Åkerström en fast lön på 12 miljoner kronor per år. Det är 1,2 miljoner mindre än vad hennes företrädare tjänade 2018.

Vem är VD för Handelsbanken?

Carina Åkerström (27 mars 2019–)Svenska Handelsbanken / VD

Hur mycket tjänar man på Swedbank?

41 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar chefer?

Marknadslönen för platschef (filialchef, kontorschef) ligger 2022 mellan 38 000 och 48 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 44 000 kronor och uppåt.

Share this post