Rekommendationer

Vad kravs for att jobba inom finans?

Vad krävs för att jobba inom finans?

För att bli Finansekonom ska man i allmänhet ha en ekonomisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på finansiering. Datakunskaper och goda kunskaper i språk, främst engelska är värdefulla. Även Finansanalytiker och Värdepappersmäklare har oftast en ekonomisk högskoleutbildning med inriktning på finansiering.

Hur blir man bankir?

För arbete som banktjänsteman krävs minst gymnasium med ekonomisk inriktning eller motsvarande utbildning. Det blir ett allt vanligare krav att man ska ha högskoleutbildning inom förslagsvis ekonomi, juridik eller data.

Vad krävs för att bli bankrådgivare?

Du kan även studera till bank- och försäkringsrådgivare på yrkeshögskolor. För att arbeta som rådgivare krävs dock en licens som man får efter att man klarat ett test efter utbildningen. Letar du efter universitets- eller högskoleutbildning? Här kan du hitta utbildningar inom ekonomi eller juridik på universitetsnivå.

Vad finns det för jobb inom finans?

Exempel på yrken inom bank & finans

  • Bankrådgivare.
  • Bankman.
  • Finansanalytiker.
  • Företagsrådgivare.
  • Privatrådgivare.

Vilken bank är bäst att jobba på?

De 10 bästa bankerna i Sverige för privatpersoner och sparande 2022

  • Sparbankerna (76,3)
  • Länsförsäkringar Bank (76,0)
  • Övriga banker (74,2)
  • ICA Banken (74,1)
  • Skandia (71,6)
  • Handelsbanken (70,4)
  • SEB (66,6)
  • Danske Bank (63,9)

Vilka yrken finns på en bank?

Vad gör man som bankrådgivare?

Bankrådgivare. Som bankrådgivare bokar, förbereder och genomför du kvalificerade kundmöten med privatpersoner eller företag. Ditt mål är att hitta en helhetslösning för varje kund. Det kan handla om privatrådgivning vid bostadsköp eller pensionssparande eller företagsrådgivning vid bolagsbildning.

Vad behövs för att jobba på bank?

Som banktjänsteman har man ofta ett utåtriktat arbete med mycket kontakt med kunder. In- och utlåning, köp och försäljning av värdepapper, regelverksefterlevnad, riskanalys, utlandsbetalningar och krediter är exempel på sådant en banktjänsteman arbetar med.

Vilka jobbar på banker?

Vad kan man göra om man jobbar med finans?

Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder. Mäklare inom finans arbetar på banker, försäkringsbolag eller värdepappersbolag.

Vad tjänar man på att jobba på bank?

41 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad har en banktjänsteman i lön?

För en Banktjänsteman är den genomsnittliga månadslönen 41 200 kr per månad. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 1 000 kr (2,49%) från 2019 till 2020. Löneskillnader mellan könen är 6 700 kr (17,27%) till favör för män över kvinnor.

Är det roligt att jobba på bank?

Arbete på en bank är ett passande jobb för alla som är intresserade av ekonomi på ett eller annat sätt. Att arbeta på en bank är en form av serviceyrke, och därför är det också viktigt att man trivs med att träffa nya människor och att man har en vilja att hjälpa dem.

Hur blir man finansman?

Mäklare inom finans har traditionellt en examen som civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. För att arbeta som aktiemäklare krävs även en specialistlicens genom SwedSec-utbildning.

Share this post