Populära

Varfor ska man undvika att ta ett snabblan?

Varför ska man undvika att ta ett snabblån?

En stor nackdel är att snabblån ofta blir mycket dyrare än privatlån utan säkerhet. Även om räntan kan vara låg, eller om lånet är “räntefritt”, så gäller det att vara uppmärksam även på avgifterna. De kan verka låga, men eftersom lånebeloppet inte heller är särskilt högt blir den effektiva räntan ändå hög.

Hur får man snabblån?

För att få ett snabblån utan säkerhet behöver du ha en bra kreditvärdighet. Långivare vill försäkra sig om att du har en tillräcklig inkomst för att kunna betala tillbaka nya lån. När du ansöker om lån (oavsett om det är med eller utan säkerhet) kommer långivarna att be dig om ett bevis på din inkomst.

Vilka problem och faror finns det med sms-lån?

Risker med sms-lån Kan man inte betala tillbaka direkt så finns risken att man hamnar i en fälla av höjda räntor. Det finns de som tagit nya sms-lån enbart för att kunna betala tillbaka de gamla. Detta leder till en cirkel av lån och ekonomiska problem som är svårlösta för en individ med dålig ekonomi.

Är det bra med smslån?

Vid akuta situationer när pengar måste in på kontot snabbt är sms-lån ett bra alternativ. Så länge man tar en liten stund att se över sin situation och fundera på om det kommer gå smärtfritt att betala tillbaka. Nöden har ingen lag sägs det och det är nog alla beredda att hålla med om.

Är snabblån bra?

Fördelar med snabblån En stor fördel med snabblån är att det går snabbt att ansöka om dem och dessutom blir de beviljade snabbt. Utbetalningen sker ofta samma dag och ansökningen är enkelt att gå igenom. Om man skulle behöva pengar akut är det här alltså ett bra alternativ.

Vad är Credway?

Credway är en svensk låneförmedlare som grundades redan 2006. Som en del av fintech bolaget Northmill har Credway sedan starten erbjudit smålån till över 200 000 kunder. Idag erbjuder företaget lån till kunder i Sverige och Finland och givetvis bedrivs Credway under tillsyn av Finansinspektionen.

Varför ska man undvika så kallad snabblån eller SMS-lån?

SMS-lån och andra snabblån kan verka som en praktisk lösning på en tillfällig obalans i vardagsekonomin. Ofta gör de istället ekonomin ännu sämre. I många fall landar den effektiva räntan på flera tusen procent, och man riskerar att fastna i en nedåtgående spiral.

Share this post