Frågor

Vad raknas som digitalt verktyg?

Vad räknas som digitalt verktyg?

Digitala verktyg kan vara teknisk utrustning som dator, platta, interaktiv skrivtavla, mobiler, robotar eller en programvara som används i undervisning, till exempel olika redigeringsprogram, presentationsprogram eller plattformsprogram.

Vad säger läroplanen om digitala verktyg?

Vad säger läroplanen? (Lpfö 18) att barnen ska få förutsättningar att utveckla digital kompetens, och att de ska få använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar lärande. Förskolan ska även ge barn kunskaper för att kritiskt kunna granska information.

Vad betyder adekvat digital kompetens?

kunna förstå hur digitaliseringen påverkar samhället och individen, kunna använda och förstå digitala verktyg och medier, ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med digital teknik.

Vad är Digitalitet i förskolan?

Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva, gestalta och kommunicera genom olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans. Detta inbegriper att barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material och tekniker såväl digitala som andra.

Vilka digitala verktyg i förskolan?

Digitala verktyg och medier

  • en dator, smart telefon eller en kamera.
  • ett program som exempelvis ett ordbehandlingsprogram eller ritprogram en internetbaserad tjänst som till exempel hanterar närvarorapportering.

Vad innebär digital kompetens i förskolan?

Ett sätt för barnen att utveckla sin digitala kompetens kan exempelvis vara genom att de själva får möjlighet att undersöka ett fenomen, genom att skapa och samarbeta med digitala verktyg. Personalen behöver planera undervisningen, vara med och utmana barnen i sitt undersökande.

Vad är multimodala verktyg?

Multimodala verktyg blir således verktyg (föremål och tecken) med vilka man på flera olika sätt kan kommunicera kring ett innehåll. Multimodal kan man säga innefattar visuell kommunikation där man använder fler uttryckssätt än text för att kommunicera sitt budskap.

Vad innebär Multimodalt lärande?

Vi är semiotiska och tolkande individer! Multimodalt lärande ser individen som en aktiv teckenskapare, placerad i ett socialt sammanhang. Inte bara med språket utan också med ljud, ljus, rytm, rörelse, färg och form, gör vi våra erfarenheter tillgängliga så att vi kan använda dem.

Share this post