Rekommendationer

Vart i varlden dricker man mest Coca Cola?

Vart i världen dricker man mest Coca Cola?

Svensken Alex Samuelson fick patent på den välkända Coca-Colaflaskans form år 1915. 2009 drack svensken i genomsnitt 71 liter läsk per år. I Europa dricker tjeckerna mest läsk med en konsumtion på ungefär 130 liter per person och år. Mest läsk dricks det i USA.

Vad hände med Coca Cola Life?

Anledningen är att förvaltningsrätten i Stockholm kommit fram till att ”sötma från naturliga källor”, som det står på förpackningarna till Coca-cola life, är vilseledande. Beslutet kommer efter att Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund i maj 2015 beslutade att Coca-cola i Sverige skulle sluta med märkningen.

Finns Coca-cola Life kvar?

Från och med i dag finns det senaste tillskottet i Coca-Cola familjen, Coca-Cola life. Tack vare en blandning av socker och steviaextrakt, ett nytt och innovativt sötningsmedel, innehåller Coca-Cola life en tredjedel mindre socker och en tredjedel färre kalorier än annan cola-dryck.

Vad är den hemliga ingrediensen i Coca-cola?

Prendergast påstår att han hittade receptet i en anteckningsbok, som tidigare tillhört Coca Colas grundare. Och konstigt nog är de mystiska örtextrakten inte alls speciellt ovanliga – koriander, kanel och apelsinblomma finns bland ingredienserna. För att utvinna smakerna ur ”7X”-örterna används alkohol.

Hur många i världen kan Coca Cola receptet?

Coca-Cola hävdar själva att bara ett fåtal utvalda medarbetare har tillgång till receptet, som förvaras i ett bankvalv i Atlanta, USA där också Coca-Colas huvudkontor ligger.

Vilket land konsumerar mest Coca Cola per invånare?

Dagens Fakta: Island dricker mest coca cola per person i hela världen.

Hur många företag äger Coca-Cola?

Vi på Coca‑Cola strävar efter att uppfriska världen i tanke, kropp och själ och inspirera till stunder av optimism genom våra varumärken och handlingar. Vi är världens ledande tillverkare, marknadsförare och distributör av alkoholfria drycker och koncentrat och vi är ansvariga för mer än 500 varumärken globalt.

Share this post