Rekommendationer

Nar far man kopa alkohol i Norge?

När får man köpa alkohol i Norge?

I vårt grannland Norge skiljer de på vin och starksprit, där vin och öl har en åldersgräns på 18 år och sprit 20 år.

Var kan man köpa alkohol i Norge?

För att köpa sprit måste man vara 20 år. Man kan köpa öl i de flesta butiker, men bara fram till klockan 20.00 på vardagar och till klockan 18.00 på lördagar. Starköl, vin och sprit säljs bara i Vinmonopolets butiker (Norges motsvarighet till Systembolaget), som finns i de flesta större städer.

Får man ta med alkohol in i Norge?

Alkohol och tobak är inte undantagna från avgifter i samband med flytt. Men om du reser tillsammans med flyttgodset kan du ta med samma tullfria kvot som andra resenärer. I alla andra fall måste alkohol och tobak förtullas vid ankomst till Norge och du måste betala tull och avgifter.

Vad kostar en öl i Norge?

En dosa snus kostar 52 kronor i matvaruaffären och ett paket cigaretter kostar 68 kronor. Ölen kostar 13 kr flaskan för en 33 cl tuborg á 4,5% och 19 kr för en 50 cl burk á 4,5%. Det här är de billigaste märkena. Går du in på vinmonopolet och ska köpa öl med högre procent än 5 så kommer du få betala minst 25 kr burken.

Får matbutiker sälja alkohol?

Nej, det är inget aprilskämt. Från första april 2015 blir det tillåtet för livsmedelsbutiker att sälja alkohol, vin och sprit, enligt ett nyligen taget beslut av regeringen. För att få sälja alkohol så måste livsmedelsbutikerna uppfylla vissa krav. Försäljningen får inte vara allt för dominerad av alkoholprodukter.

När får man köpa starköl?

Alkoholhalten gör även skillnad för åldergränsen för hur gammal du måste vara för att få införskaffa ölet. Enligt lagen klassas allt över 3,5% som starköl och gör att du måste vara över 18 år och visa leg för att köpa. För öl upp till 2,8% är den generella riktlinjen att du ska vara minst 18 år.

När får man dricka alkohol i Finland?

Åldersgränserna för köp av alkohol Vi förutsätter att unga kunder bevisar sin ålder när de handlar på Alko. Ungdomar som fyllt 18 år får köpa drycker som har en alkoholhalt på högst 22 procent. Personer som fyllt 20 år får köpa alla slag av alkoholdrycker.

Hur gammal måste man vara för att köpa alkohol på ICA?

Trots krav på legitimation som bevisar att man fyllt 18 år är det enkelt för minderåriga att köpa ut folköl i vanliga matbutiker.

Share this post