Rekommendationer

Vad har jag for HSA-ID?

Vad har jag för HSA-ID?

Skriv sedan in https://test.siths.se i din webbläsare. Följ eventuella instruktioner. Under kolumnen HSA-ID (PRN) hittar du till HSA-ID. Ditt HSA-ID är den sifferserie som börjar med SE följt av en rad siffror.

Hur får man ett Hsaid?

Gå in på Svensk e-identitets e-tjänst för att beställa ett avtal. För att kunna genomföra beställningen behöver du vara firmatecknare för din organisation.

Vad står HSA för?

Nationell behörighetsmodell Katalogtjänst HSA är en av de viktigaste källorna för att styra behörigheter i olika it-system, och då framför allt för behörighet till e-tjänster som lyder under Patientdatalagen (PDL).

Vad är ett Siths kort?

Inom Borgholms kommun använder vid SITHS-kort. Förkortningen betyder Säker IT inom Hälso- och Sjukvård men vi använder det även till övrig personal.

Vad är ett e tjänstekort?

eTjänstekortet innehåller information om din tjänsteidentitet och kan användas för säker inloggning på datorer samt inloggning till journalsystem och administrativa system. Kortet kan också användas för privat kontakt med myndigheter, kommuner, organisationer och företag på internet.

Vad e identitet?

Med hjälp av en e-legitimation även kallad e-leg, eID eller e-ID kan en användare legitimera sig, logga in få åtkomst till olika myndigheters, företags och arbetsgivares elektroniska tjänster på nätet. Med e-legitimation kan du även aktivera elekroniska signeringstjänster. Läs mer om vad elektronisk signatur är här.

Hur fungerar Siths?

Stark autentisering innebär att en persons identitet kontrolleras två eller flera gånger innan åtkomst kan ges. I SITHS fall görs detta genom att varje person har en personlig e-legitimation och kan sin personliga pinkod. SITHS e-legitimation innehåller bland annat information om vem personen är och var den arbetar.

Vad är JoBSH?

Studerande som ska gå Verksamhetsintegrerat lärande (VIL) ska först ha genomgått en JoBSH-utbildning. Efter godkänd JoBSH-utbildning skickas automatiskt en beställning av eTjänstekort för studenten till Serviceförvaltningens eTjänstekortkontors ordinarie beställningssystem för eTjänstekort.

Hur lång tid tar det att få eTjänstekort?

Du måste hämta ut ditt eTjänstekort inom tre månader efter att du har fotograferat dig – sedan makuleras kortet automatiskt. Se därför till att hämta ut ditt kort direkt när du fått kuvertet med koder för detta hemskickat till din folkbokföringsadress.

Vilka e-legitimationer finns det?

I dag finns det tre etablerade e-legitimationer som du som privatperson kan skaffa:

  • BankID (utgiven av bankerna)
  • Freja eID Plus (utgiven av Freja eID Group AB)
  • AB Svenska Pass (utgiven av Skatteverket).

Hur ser ett Siths-kort ut?

Till kortet hör två PIN-koder och en PUK-kod som skickas med post från Telia till din folkbokföringsadress. Brevet innehåller: • Identifieringskod (legitimering), som används vid inloggning i datorsystem. Signeringskod (underskrift), som används för elektroniska underskrifter.

Share this post