Frågor

Vad ar en hallbarhetspolicy?

Vad är en hållbarhetspolicy?

Ett sätt att få till en övergripande riktning är att utveckla ett policydokument. Det blir ett styrdokument för ditt företags engagemang och strategi för alla områden av hållbarhet. Där sammanfattar ni hur ni arbetar för att hantera olika risker.

Vad är ett hållbart ledarskap?

Hållbart ledarskap innebär då, enligt Maria Gerlofson, att man driver en verksamhet och leder en grupp på ett sätt som gör att både ledarens och hans eller hennes grupp mår bra och samtidigt når de uppsatta målen.

Hur skriver man en hållbarhetspolicy?

I fråga om en hållbarhetspolicy är det viktigt att den är tydlig och innehåller strategiska mål, vilka ska relatera till företagets affärsområden. Genom policyn ska det vara möjligt att förstå hur hållbarhetsarbetet bedrivs och vilka värderingar företaget har i fråga om hållbarhet.

Vad kännetecknar en hållbar organisation?

Hållbara företag/organisationer kännetecknas av en stark och positiv företagskultur och identitet, en förändrings- och anpassningsförmåga till nya förutsättningar, en god arbetsmiljö och motiverade chefer och medarbetare.

Hur kommunicerar ni era mål avseende hållbarhet?

Tänk på att: Kommunicera om resan mot målet. Skryt bara om konkreta, bevisade effekter och insatser och kom ihåg att vara ödmjuk inför hållbarhetsfrågans vidd och komplexitet. Var transparent och ärlig – våga visa var ert hållbarhetsarbete brister men också era ambitiösa målsättningar.

Vad ska ingå i en miljöpolicy?

Miljöpolicy: Förklaring av hur verksamheten tänker kring miljöfrågor, vad innebär det utifrån företagets perspektiv. Arbete med eventuella miljöcertifikat och processer som har varit viktiga historiskt och är idag för att kunna bearbeta miljöaspekten och ta miljöhänsyn.

Vad ska finnas i en miljöpolicy?

Miljöpolicyn skall utgå ifrån verksamhetens miljöpåverkan, det som i miljöarbete enligt ISO 14001 ofta kallas ”miljöaspekter”. Innan ni upprättar en miljöpolicy bör ni därför ha klarlagt vilken miljöpåverkan er verksamhet åstadkommer och vilka miljöaspekter som därmed ska tas upp i er miljöpolicy.

Share this post