Populära

Vad handlar 2012 om?

Vad handlar 2012 om?

Den misslyckade författaren Jackson Curtis försöker föra sin familj i säkerhet medan världen faller samman omkring dem i en serie globala katastrofer. Det blir en omöjlig kamp mot klockan och hopplösa odds.2012 / Filmsynopsis

När gjordes filmen 2012?

2012 är en amerikansk katastroffilm från 2009 i regi av Roland Emmerich med bland annat John Cusack, Amanda Peet och Danny Glover i huvudrollerna. Filmen hade världspremiär den 13 november 2009 och släpptes på DVD den 17 mars 2010 i Sverige. I Sverige är filmen tillåten från 15 år.

Vad hände 2012 i Sverige?

21 januari – De svenska Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt avgår efter knappt tio månader på posten. 27 januari – Industrifacket Metalls ordförande Stefan Löfven väljs till ny partiledare för Socialdemokraterna.

Vem har namnsdag 26 5?

Vilhelmina och Vilma har namnsdag den 26 maj!

Vad hände i världen 2011?

4 januari – En partiell solförmörkelse inträffar.

  • Sydsudan självständigt.
  • Lerskred i Brasilien.
  • Hosni Mubarak avgår.
  • Jordbävning och tsunami i Japan.
  • Den bosnienserbiske krigsförbrytaren Ratko Mladić grips i Serbien.
  • Terrorattentaten i Norge.
  • Kravallerna i England 2011.

Vart är Midsummer inspelat?

Filmen hade biopremiär i USA den 3 juli 2019 och i Sverige den 10 juli samma år. Handlingen utspelar sig till största delen i Hårga i Hälsingland; den del som ska visa Hårga är dock inspelad i Ungern.

Vad heter Lejonet i Ice Age?

Handling. Vid istidens början hittar sengångaren Sid, mammuten Manny och den sabeltandade tigern Diego ett människospädbarn.

Är Midsummer inspelad i Sverige?

Den omtalade amerikansk-svenska skräckfilmen Midsommar utspelar sig i Sverige och följer ett amerikanskt par som under sin semesterresa till en avlägsen by konfronteras med en hednisk sekt. Trots det är Midsommar inte inspelad på den svenska landsbygden, utan i Ungern och USA.

Vad är meningen med filmen Midsommar?

Filmrecension: Midsommar – sommarens kusligaste film skildrar hur ljusets fest blir mörkaste fasa. Dela: Svensk midsommar får spegla sorg, död och kulturskillnader i Ari Asters nya skräckfilm. Det är smygande obehagligt, överraskande våldsamt och alldeles underbart kusligt.

Vart spelades the ritual in?

Den brittiska rysaren ”The Ritual” utspelar sig i Sverige. Ändå valde filmteamet att spela in den i Rumänien. Fotografen Andrew Shulkind förklarar varför. Fyra college-vänner återförenas för en skogsutflykt med manlig bonding på schemat.

Är Midsommar en bra film?

Midsommarnatten är magisk och full av kraft, kärlek, erotik och fruktbarhet. Kollektivet i Hårga är redo för festen. Svensk midsommar får spegla sorg, död och kulturskillnader i Ari Asters nya skräckfilm.

Varför vi firar Midsommar?

Midsommarfirandet var ursprungligen en kyrkohögtid, ägnad Johannes Döparen, vars kalenderdag infaller den 24 juni. Detta var den ursprungliga midsommardagen i Sverige. I Danmark och Norge ansluter namnet S:t Hans dag tydligare till de bibliska berättelserna. Den 23 juni var midsommaraftonens fasta datum fram till 1952.

Share this post