Populära

Vad gor en skollarare?

Vad gör en skollärare?

De flesta lärarna arbetar på grundskolan, men kan även undervisa vuxna inom högskolor, komvux eller andra vuxenutbildningar. Lärare arbetar oftast i arbetslag tillsammans med andra lärare. Tillsammans lägger de upp hur undervisningen ska gå till med läroplanen som bas. Man måste kunna jobba i grupp som lärare.

Vilka administrativa arbetsuppgifter förekommer på din skola?

Skoladministratören jobbar generellt som spindeln i nätet i en skolorganisation men arbetet ser väldigt olika ut från skola till skola. Arbetet består exempelvis av schemaläggning, frånvarosystem, elevregister, betygskataloger, vikarier, ekonomi, bibliotek, nyanlända osv.

Hur blir man Adjunk?

Utbildning. Adjunkter har vanligtvis en magisterexamen, dvs kandidatexamen + ett års påbyggnadsutbildning på magisterprogrammet, vilket sammanlagt motsvarar 4 års heltidsstudier på högskolenivå. Högskoleadjunkter vid yrkesinriktade utbildningar har i allmänhet lång yrkeserfarenhet inom det aktuella kunskapsområde.

Hur ser en dag ut för en lärare?

Birgitta Langermo beskriver jobbet som lärare som att jämt stå på en scen. Man kan inte stänga dörren om sig och pusta ut. Man kan inte bara fokusera på att undervisa, utan måste ständigt hålla flera bollar i luften. Man måste hela tiden bekräfta varje elev och fatta beslut på nolltid.

Vad behöver man för att bli grundskolelärare?

Det krävs en eftergymnasial utbildning för att bli grundskollärare, vilket är fyra år på ett universitet eller högskola. Programmet har två olika inriktningar: arbete i förskoleklass och grundskolan årskurs 1-3 eller inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6.

Vad gör en utbildningsadministratör?

Utbildningsadministratörer arbetar med allt från rent praktiska arrangemang som kallelser till deltagare och lokaler till information och studievägledning. Utbildningsadministratören ansvarar för administrationen tillsammans med lärare, studierektor eller andra inom organisationen.

Vad ska jag bli lärare i?

Nyanlända som har lärarutbildning från ett annat land kan gå en kompletterande utbildning. I Lärarutbildningsguiden kan du testa dig själv via Lärarkompassen för att se vilken typ av lärare som skulle passa dig att vara.

Vad gör man som lågstadielärare?

Arbetet utförs i förskoleklass, grundskola, fritidshem, gymnasieskola eller vuxenutbildning. Arbetet som lärare är självständigt och omväxlande. Läroplanen och kursplanerna anger ramarna, men det är den enskilde läraren som tillsammans med eleverna står för utformningen av undervisningen.

Share this post