Allmänning

Varfor gar fotbollsspelarna ner pa kna i EM?

Varför går fotbollsspelarna ner på knä i EM?

EM-kval mot Ungern. Innan avspark gick de svenska spelarna ner på knä för att ta ställning mot rasism. Se målen i Sporten i spelaren ovan. I samband med Sveriges match mot Ungern på Gamla Ullevi slöt de svenska spelarna upp bakom ”Black Lives Matter”-rörelsen och gick ner på knä strax före avspark.

Varför knäböjer fotbollsspelarna i OS?

Att ”ta ett knä” för att ta ställning har blivit naturligt för landslaget, säger lagkaptenen Caroline Seger inför OS-premiären mot USA den 21 juli. På måndagens pressträff i OS-byn i Tokyo berättade också målvaktsveteranen Hedvig Lindahl att man fattat beslutet att knäböja även i OS.

Varför OS 2020 och inte 2021?

Uppskjutet och utan publik Tokyo 2020 var ursprungligen tänkt att arrangeras den 24 juli till 9 augusti 2020 men den 24 mars 2020 beslutade IOK och arrangörsorganisationen att flytta fram spelen med anledning av covid-19-pandemin. Det är första gången i historien som ett OS flyttas fram.

Varför knäböj EM?

Fotbolls-EM:s första politiskt kopplade konflikt utspelade sig när ryska publiken buade ut Belgiens landslag som knäböjde på planen innan avspark för att markera mot rasism. Belgiens spelare knäböjde för att visa sitt stöd för afroamerikanska och mörkhyade personer i enlighet med Black Lives Matter som startade i USA.

När går man ner på knä?

Förr i tiden knäböjde personer inför kungar, adel eller andra personer med makt för att visa respekt och vördnad, skriver Independent. Det var också givet att man under religiösa ceremonier knäböjde inför gud. På samma sätt blev det ett sätt för personen som friar att visa att den ger sig själv till någon fullkomligt.

Hur lång tid innan man friar?

Undersökningen visade att par i genomsnitt är i en relation i 17 månader innan man flyttar ihop, sedan dröjer det ytterligare 22 månader innan man förlovar sig, innan man slutligen skrider ner för altargången dröjer det ytterligare 20 månader.

Share this post