Allmänning

Vad kan man gora med gamla tallrikar?

Vad kan man göra med gamla tallrikar?

Laga snyggt Vill du inte göra ett smycke och tallriken eller muggen inte gått i för många bitar kan du försöka laga den istället. Det kan bli hur snyggt som helst. Blanda epoxilim med lite färgpulver och limma ihop bitarna.

Är Ikeas tallrikar Ugnssäkra?

Av fältspatporslin som gör tallriken tålig mot stötar och därmed hållbar. Den tidlösa och smarta formen gör att porslinet fyller alla behov i hemmet, vad du än äter och dricker, samtidigt som det tål att användas 365 dagar om året.

Varför har man tallrikar på väggen?

Man kan inte egentligen ha för många men om utrymmesbristen blir för stor häng upp dem på väggen! Förr hade vart och vartannat hem en eller flera tallriksväggar. Det var årstallrikar, gammalt ärvt finporslin eller några reseminnen med borgar och slott. Den känslan tycker jag vi ska behålla.

Är tallrikar ugnsfasta?

Ugnsfast porslin tillverkas av så kallad stenmassa, till skillnad från benmassa som används för tillverkning av benporslin (se > Om porslin). Porslinet kan användas i ugn och kortare stunder under grillen, men bör inte användas på spisplattan. De leder värmen jämt och behåller den länge.

Vilken storlek har en mattallrik?

Överst till vänster: En vanlig mattallrik. Den är ca 25 c i diameter. Hos oss använder vi vanligtvis dem när vi har gäster eller som serveringsfat. Överst till höger: En salladstallrik, vanligen ca 20-22 cm i diameter.

Hur hänger man upp tallrikar på väggen?

Våra självhäftande hängare för tallrikar är ett smart sätt att hänga upp tallrikar på väggen. Hängaren limmas på baksidan av tallriken, vilket gör att man slipper se krokar eller andra anordning från framsidan. Den blir med andra ord osynlig. Man väter plattan i ljummet vatten under 3 till 5 minuter.

Kan man laga kantstött porslin?

Enligt många antikprogram på teve är naggat och trasigt porslin i princip värdelöst. Keramikern Erkki Stenius kan å andra sidan reparera både hack och glasyr så att kärlen kan både användas och beundras. Han glaserar också om moderna serviser som skråmats i diskmaskinen.

Share this post