Blogga

Hur overfora diabilder till dator?

Hur överföra diabilder till dator?

Det enda du behöver för att digitalisera dina diabilder är en diabildscanner. Du kopplar in den i datorn eller så sätter du in ett minneskort i den. Sen stoppar du bara in dina diabilder fem åt gången, trycker på en knapp, och vips så är bilderna avfotade och digitaliserade. Det är riktigt enkelt faktiskt.

Vilken scanner är bäst?

Vill man ha det allra bästa ska man dock välja Epson Perfection V700 som är en självklar Bäst i test. Rengör skannern. Det kanske verkar självklart, men speciellt när man skannar film i hög upplösning är minsta dammkorn ett problem. Tryckluft kan vara räddningen.

Hur skannar man in diabilder?

Om du vill skanna in filmremsor eller diabilder måste du ta bort dokumentmattan från skannerlocket. Det gör att transparensenhetens fönster syns som skannern använder för att skanna film eller diabilder. Öppna skannerlocket och skjut försiktigt upp dokumentmattan för att ta bort den.

Hur förvara diabilder?

glasnegativ och diabilder kan med fördel förvaras i lådor. Dessa får inte vara av trä eller plast (som är vanligt för förvaring av diabilder) utan istället finns ugnslackerade plåtlådor särskilt framtagna för sådan förvaring.

Vilken Diascanner?

Epson Perfection V200 är en snygg och smidig bildläsare. Den är enkel att hantera och levererar fina bilder. Filmhållaren rymmer en negativremsa på sex bildrutor samt fyra monterade diabilder åt gången – vilket är något begränsat för massproduktion. Skannerprogrammet är mycket smidigt.

Vad gör man med gamla negativ?

Många framkallningsställen kan även skanna negativ så du kan behålla en digital kopia av dina negativ och redigera eller framkalla dem vid ett senare tillfälle. Det är även ett bra sätt att resna upp bland gamla negativ som du kanske har i gamla lådor.

Hur förvara negativ?

Negativen skall förvaras luftigt, men skyddat från ljus, lukter, gaser, kemi med mera. Vi säljer negativblad av pergamyn och acetet. Pergamyn är ett halvtransparent pappersmaterial. Materialet påminner lite om ”bakplåtspapper” till ytan.

Share this post