Blogga

Kan man lasa till apotekare efter receptarie?

Kan man läsa till apotekare efter receptarie?

Det finns möjligheter att läsa vidare efter receptarieexamen, till exempel mot magister- och masterexamen med olika inriktningar. Umeå universitet har ett masterprogram där det finns möjlighet för receptarier med 180 poängs utbildning att läsa vidare till apotekare.

Vad gäller för magisterexamen?

Magisterexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 60 högskolepoäng (hp), varav minst 30 hp med fördjupning inom ett huvudområde, inklusive självständigt arbete om minst 15 hp med beteckningen A1E. Minst 45 av 60 hp ska utgöras av kurser på avancerad nivå.

Vad kan man bli efter apotekarprogrammet?

Som apotekare kan du till exempel arbeta på apotek och sjukhus, på universitet med forskning, inom läkemedelsindustrin, landsting och myndigheter. Du har också mycket goda möjligheter att arbeta internationellt. Farmaceut är ett samlingsnamn för apotekare och receptarier.

Vilka kurser läser man på Receptarieprogrammet?

Om utbildningen Receptarieprogrammet omfattar sex terminer. Du läser kurser i kemi, cellbiologi, integrativ biomedicin, farmaci och samhällsfarmaci. I slutet av dina studier omsätter du dina teoretiska kunskaper under din apotekspraktik och ditt examensarbete.

Vad är skillnaden mellan master och magister?

– En magister består av 60 högskolepoäng (hp) på avancerad nivå, här ingår ett självständigt arbete om 15 hp. En magisterexamen benämns Degree of Master (60 credits). En masterutbildning är på 120 högskolepoäng (hp) på avancerad nivå och du gör ett självständigt arbete på 30 hp.

Kan man läsa master efter magister?

Söker du ett magister program och sedan ett masterprogram kommer du att få göra båda uppsatser. Men det finns program där man bara gör master eller alternativt kan välja skriva magister eller inte. Lycka till! Hitta en utbildning!

Share this post