Allmänning

Vad innebar valvillig?

Vad innebär välvillig?

Välvillig betyder ungefär detsamma som vänlig.

Vad är modern?

Ordet modern är en synonym till nutida och nymodig och kan bland annat beskrivas som ”som är från eller har att göra med nutiden”. Ordet används i uttrycket ”modern femkamp” som betyder ”en olympisk gren med tävling i ridning, simning, skytte, fäktning och terränglöpning”.

Vad betyder undfly?

undfly i ordbok från 1870 Betydelse: Söka att rädda sig undan någonting hotande, farligt eller skadligt.

Hur såg samhället ut när modernismen börjar?

Modernismen ska inte sammanblandas med moderniteten – det moderna samhället, men är löst kopplat till visionerna om detsamma. Redan på 1600-talet hade idéerna om det moderna samhället börjat att gro ur upplysningen, baserat på rationella/vetenskapliga principer, individuella rättigheter och etablerade politiska system.

Vad innebär välvilja?

Välvilja betyder ungefär detsamma som vänlighet.

Kan man välvilja?

Ordet välvilja är en synonym till vänlighet och välmening och kan bland annat beskrivas som ”välvillig inställning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av välvilja samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är älskvärd?

Älskvärd betyder i stort sett samma sak som behaglig.

Vad betyder rostiga?

Ordet rostig är synonymt med korroderad och kan bland annat beskrivas som ”belagd med rost”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av rostig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en stig?

En gångstig eller stig är ett smalt stråk för i första hand gående. En naturstig är en stig som är avsedd i första hand för rekreation, ofta med markeringar och uppsatta informationsskyltar om naturen.

Vad innebär den rostiga kroken?

Detta tyg kan förhindra regn, snö, sol och smuts. Det kommer inte att spricka även i kallt väder. Det kan ge maximalt skydd. ✔ Utomhus klar gardin: Genomskinliga gardiner gör allt synligt med det vattentäta lagret.

Share this post