Frågor

Vad betyder sammanfogning?

Vad betyder sammanfogning?

Sammanfogning, eller bara fogning, även hopfogning, innebär att två materialstycken binds ihop till ett större stycke. Anslutningen (mellanrummet och beröringsytorna) mellan de ingående styckena kallas fog och mellanrummet kan vara utfyllt med någon typ av fogmassa såsom lim eller murbruk.

Är det allmänna?

Det allmänna skall också se till att de grundläggande fri- och rättigheterna och de mänskliga rättigheterna respekteras. Vad är då detta ”allmänna”? Jo, i stort sett är det väl det som man i allmänspråket brukar kalla samhället, alltså staten, kommunerna och den övriga offentliga sektorn.

Vad betyder spridning?

Spridning kan avse: Spridning (fysik) – interaktion av vågor eller partiklar med materia. Spridningsmått – ett sammanfattande mått på utspridningen av observerade data. Smittspridning – överföring av smitt.

Hur sammanfogar man trä?

Sinkning är en metod att sammanfoga trästycken i lådor för till exempel olika möbler. Sinkning kan utföras manuellt med handsåg, ritsmått och stämjärn, maskinellt med en sinkmaskin eller med en handöverfräs. Det finns många olika slag av sinkning, såsom öppen, halv- och helförtäckt, sockerlåd- och laxstjärtsinkning.

Vad betyder Genmäla?

Genmäla betyder ungefär detsamma som anföra.

Har allmänna regler synonym?

Vi hittade 1 synonymer till uppställa allmänna regler. Se nedan vad uppställa allmänna regler betyder och hur det används på svenska. Uppställa Allmänna Regler betyder ungefär detsamma som förallmänliga.

Vad innebär ordet allmänt?

Betydelse: [Som] kan sägas om alla eller största delen, tillhör eller angår alla. Betydelse: Som öfverallt brukas, förekommer eller användes.

Vad betyder Sprid?

Ordet sprida är en synonym till utbilda och utbreda och kan bland annat beskrivas som ”få (något) att öka fort”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sprida samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder foga samman?

Foga betyder ungefär detsamma som tillägga.

Vad betyder ordet närhet?

Ordet närhet är en synonym till närmiljö och omgivning och kan bland annat beskrivas som ”det att ligga nära; omgivning, grannskap”. Ordet är motsatsen till avstånd. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av närhet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Finns fog för korsord?

Synonymer till fog

  • tvärskarv,
  • skäftfog,
  • påskjut,
  • anläggningsyta,
  • sammanfogning,
  • fogning,
  • föreningspunkt,
  • skarv,

Share this post