Populära

Nar Veteranmotorcykel?

När Veteranmotorcykel?

Har det med åldern på motorcykeln att göra eller förknippar man en veteran motorcykel med utseendet? Det råder delade meningar om vad som klassificeras som en en veteran motorcykel men en gräns man kan dra är vid trettio års ålder. Skulle motorcykeln ha uppnått den åldern då slipper man betala skatt för den.

Det råder delade meningar om vad som klassificeras som en en veteran motorcykel men en gräns man kan dra är vid trettio års ålder. Skulle motorcykeln ha uppnått den åldern då slipper man betala skatt för den.

När är en bil Besiktningsfri?

Alla bilar som är av årsmodell 1968 eller äldre blir från i år besiktningsfria förutsatt att de godkänts i en kontrollbesiktning de två senaste åren. Bilar som är mellan 30 och 49 år gamla måste även fortsättningsvis kontrollbesiktigas vartannat år.

Vad kollas på besiktning mc?

Rätt motorcykel och rätt uppgifter Vi kontrollerar fordonets identitet, karosserikod, kopplingsanordning, färg med mera. Mätarställningen kontrolleras och förs in i protokollet. Härefter följer en utvändig kontroll när motorcykeln står på marken. Stommen och ramen kontrolleras.

Vad kontrolleras vid besiktning av mc?

Så här går en MC-besiktning till:

  1. Bärande konstruktion. Under MC:n kontrollerar vi att stommen/ramen inte är rostig eller skadad.
  2. Hjulsystem. Vi kontrollerar att hjulen sitter fast och är monterade på rätt sätt.
  3. Motor och drivlina.
  4. Bromssystem.
  5. Styrsystem.
  6. Kaross.
  7. Belysning och kommunikation.
  8. Instrumentering.

Vad räknas som veteranfordon?

Om veteranbilar och regler för besiktning Det finns vissa regler för att en bil ska klassas som veteranbil. En veteranbil är en personbil i originalskick (för privat hobbybruk) som ska ha en ålder på minst 30 år. Bilen får inte köras till vardags eller i brukstrafik och körsträckan är därför max 1 000 mil per år.

Hur blir en bil Besiktningsbefriad?

Fordon som är 50 år eller äldre kan befrias från besiktning. En förutsättning för att bli befriad från besiktning är att fordonet har en godkänd och gällande kontrollbesiktning inom de senaste 2 föregående kalenderåren för att undantaget ska börja gälla.

Share this post