Rekommendationer

Vad ska inga i en lonekartlaggning?

Vad ska ingå i en lönekartläggning?

Du ska kartlägga och analysera: bestämmelser och praxis om löner och andra anställningsvillkor som tillämpas på arbetsplatsen. löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika arbete.

Vad är en lönekartläggning?

Lönekartläggning är ett verktyg för att säkra jämställda löner. Enligt diskrimineringslagen ska alla arbetsgivare göra en kartläggning och analys av löneskillnader mellan kvinnor och män som har lika och likvärdiga arbeten.

När måste män göra lönekartläggning?

Enligt lagen ska en lönekartläggning göras varje år, för kontinuerligt arbete med jämställdhet. Om DO ska granska er lönekartläggning och ni inte vill göra en, kan Nämnden mot Diskriminering efter framställning från DO förelägga arbetsgivaren att vid vite fullgöra skyldigheterna.

Varför behövs lönekartläggning?

Syftet med en lönekartläggning är att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor. Arbetsgivare har en skyldighet att arbeta för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen. Arbetet kallas i Diskrimineringslagen för aktiva åtgärder.

Vilken lag styr arbetet med lönekartläggning?

Lönekartläggning regleras i Diskrimineringslagen. Nedan gås den igenom steg för steg. Lönekartläggningsarbetet ska ske i samverkan med de fackliga organisationerna. Samverkan bör ske i alla de steg som ingår i arbetet, det vill säga från undersökning till eventuella åtgärder som behöver vidtas och uppföljning.

Hur ofta ska man göra en lönekartläggning?

Det är ett lagstadgat krav att alla företag ska genomföra en lönekartläggning årligen, men det finns ett dokumentationskrav för företag med minst tio anställda.

Hur gör man en Löneanalys?

Ta fram historiska eller dagsaktuella analysrapporter till värde för organisationens utveckling….Hur ligger vi till och var är vi på väg?

  1. Vill du ha kontroll på utvecklingen?
  2. Vad kan ni spara eller tjäna pengar på?
  3. Vilka områden är mest kritiska att fokusera på?
  4. Vill ni jämföra resultat mot tidigare perioder?

Share this post