Populära

Vad ar lifecare SP?

Vad är lifecare SP?

Lifecare SP är ett användarvänligt standardsystem från TietoEVRY som idag redan används av andra regioner i Sverige. Systemet är anpassat till nuvarande lagstiftning och ger bra förutsättningar till uppföljning.

Vilka patienter ska skrivas in i lifecare SP?

Slutenvården ansvarar för att skicka inskrivningsmeddelande när en patient som man bedömer har behov av insatser från kommun och öppenvård efter utskrivning skrivs in på sjukhuset. Läkare har ansvar för bedömningen. samtycke från patient!

Hur använder man lifecare?

Lifecare

  1. Du dokumenterar strukturerade journalanteckningar under olika rubriker.
  2. Du upprättar och uppdaterar genomförandeplanen.
  3. Du uppdaterar kontaktuppgifter.
  4. Du dokumenterar samtycke.
  5. Du skickar sekretessäker e-post.
  6. Du dokumenterar Hälso- och sjukvårdsdokumentation.

Hur fungerar lifecare?

Rutin inloggning Lifecare SIP/SPU Om du är ansvarig för patienter i flera olika vårdenheter måste du logga in och titta på vart och ett av dessa uppdrag. Varje vårdenhet har en egen inkorg och en egen inneliggandelista som hanterar de patienter som är kopplade till just den enheten.

Hur dokumenterar man i lifecare?

Sök fram den brukare du vill dokumentera om. Klicka på journalanteckningar i vänstra menyn. Klicka på + Lägg till Välj rubrik, vid varje rubrik finns en hjälpfrastext Page 40 40 Skriv en journalanteckning i rutan under Text. Du kan se hjälptext under rutan samtidigt som du skriver.

Varför ska slutenvården fylla i Planeringsunderlaget?

Slutenvården fyller i planeringsunderlaget i Lifecare, vilket består av ett frågeformulär som ska vägleda i fortsatt planering. Detta fylls i för bedömning av om patienten: 1. har nytillkomna behov av insatser och behöver samordnad planering med SIP – meddelas till kommun, vårdcentral (vc), och psyk öv eller GP 2.

Hur loggar man in på lifecare?

Du kan bara vara inloggad mot en avdelning åt gången. Lifecare har loggningsfunktion och detta sker av utsedd person på din enhet. För att byta uppdrag eller avdelning så klickar du på nedåtpilen jämte ditt namn längst upp till höger.

Hur loggar jag in på lifecare?

Om det är första gången du ska logga in i Lifecare behöver du lägga till länken till Lifecare under Mina system. Du kan logga in med dosa om du har det eller med mobilt Bank-ID. Om du har ett SITS-kort fungerar även det som inloggning om du har angett ditt kortnummer.

Share this post