Frågor

Hur lang tid tar det att registrera slapvagn?

Hur lång tid tar det att registrera släpvagn?

Den tillfälliga registreringen gäller i tre månader och kan inte förlängas. Under giltighetstiden ska fordonet registreringsbesiktas alternativt provas för enskilt godkännande. Den tillfälliga registreringen upphör två veckor efter godkänd registreringsbesiktning eller godkänd provning för enskilt godkännande.

Hur lång tid tar registreringsbesiktning?

En kontrollbesiktning av personbil tar cirka 20 minuter och en tung lastbil kan ta upp emot en timme att besikta. Här kan du läsa mer om vad vi kontrollerar vid en bilbesiktning.

När ska registreringsbesiktning ske?

En registreringsbesiktning krävs när du har gjort en ändring eller vill registrera ditt fordon i Sverige. Den utförs enligt TSFS 2010:87 för att säkerställa fordonets tekniska identitet och se till att det uppfyller säkerhets- och miljökrav samt för att fastställa uppgifter till vägtrafikregistret.

Hur fort får man köra med bromsat släp?

Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter. Läs mer på sidan om hastighet för släp.

Får man bygga om en släpvagn?

Här finns information till dig som har byggt en släpvagn men inte är en registrerad yrkesmässig tillverkare hos Transportstyrelsen. Innan du kan få din egenbyggda släpvagn registrerad behöver du ansöka om ursprungskontroll med beskrivningen egen tillverkning.

Vad kontrolleras vid en registreringsbesiktning?

Om registreringsbesiktningen Vi identifierar fordonet tekniskt, kontrollerar det ur miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt samt anger de fordonsuppgifter som ska registreras i Vägtrafikregistret. Vid registreringsbesiktningen ställs en mängd tekniska krav på fordonet för att det ska vara anpassat till svenska förhållanden.

Share this post