Trendig

Vad innebar amnesovergripande?

Vad innebär ämnesövergripande?

Att arbeta ämnesövergripande innebär att delar blir till helhet. Kunskap kan inte skiljas från sitt sammanhang. Ämnesövergripande arbete innebär att minst två skolämnen praktiseras samtidigt med en gemensam utgångspunkt där ämnen utmynnar i en helhet (Sjøberg, 2005).

Varför ämnesövergripande arbete?

Fördelarna med ett ämnesövergripande arbetssätt beskriver de som att, världen eleverna möter utanför skolan inte är uppdelade i olika ämnen, vilken kan göra det svårt för elever att uppfatta problem ute i verkligheten genom skolans ämnesindelning.

Vad betyder Ämnesintegrerat arbetssätt?

Alla lärare definierar ämnesintegrerat arbetssätt på samma sätt, dvs att arbetssättet innebär att utgå från ett tema eller ett område samt att ämnesintegrering innebär att minst två ämnen sammanförs i en undervisning.

Vad innebär ett ämnesövergripande arbetssätt ge exempel?

Ett bra ämnesövergripande arbetssätt utgår istället från innehållet i ämnena och hittar en beröringspunkt att arbeta med. Ett exempel kan vara källkritik som man under årskurs ett på gymnasiet ofta arbetar med i både svenska, historia, samhällskunskap och religion.

Vad säger Examensmålet för Gymnasiearbetet enligt läroplanen?

I examensmålen står det att ”Gymnasiearbetet ska redovisas i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska. Eleven ska presentera och diskutera sitt arbete muntligt samt ge respons på andra gymnasiearbeten.”

Varför Ämnesintegrera?

Undersökningen visade att ämnesintegrering av allmänna ämnen och yrkesämnen gör att eleverna lär sig mer än de ämnen som undervisas. – Integreringen gjorde att de lärde sig mer än det ämnesinnehåll som integrerades. Eleverna fick ett både djupare och bredare lärande.

Hur kan ett gymnasiearbete se ut?

Ditt gymnasiearbete består av att formulera en frågeställning, planera, genomföra och utvärdera ett större arbete som ska utgå från centrala kunskapsområden inom ditt program. Du ska redovisa ditt gymnasiearbete i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska.

Hur många sidor är ett gymnasiearbete?

Det är samhällsprogrammet som bara ska göra ett teoretiskt gymnasiearbete. Våra lärare har sagt att ca 15 sidor räcker.

Share this post