Ny

Vad ar omvardnad utbildning?

Vad är omvårdnad utbildning?

Omvårdnadsutbildning (undersköterska) Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i omvårdnad och social omsorg och passar dig som vill arbeta med människor. Efter utbildningen kan du söka anställning inom hälso- och sjukvården.

Vilka Betyg behövs för att bli sjuksköterska?

För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs: Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2 (eller Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1), Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2.

Vilka ämnen pluggar man som sjuksköterska?

För att bli Sjuksköterska måste man gå en utbildning på universitet/högskola. Behörighetskraven för den utbildningen är grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du väljer helt själv vilket program du vill läsa men det är bra att tänka på att du läser dessa kurser.

Vad man måste studera för att bli undersköterska?

Utbildningen till undersköterska är på totalt 1600 poäng (varav 1400 gymnasiepoäng är yrkeskurser och 200 gymnasiepoäng är gymnasiegemensamma kurser). Vår utbildning innehåller en extra kurs – vårdpedagogik och handledning, 100 poäng.

Varför ska man välja vård och omsorg?

Inom vård och omsorg arbetar man med att bevara eller återställa människors hälsa och hjälpa dem att utveckla sina resurser. För detta krävs en helhetssyn på människan och förståelse för livsstilens betydelse för hälsan.

Hur många poäng till sjuksköterska?

Utbildningen är anpassad till de krav som ställs inom EU och ger behörighet att arbeta som sjuksköterska inom stora delar av hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.

Hur många år måste man läsa för att bli undersköterska?

Du kan läsa vår undersköterskeutbildning på plats på Lernias komvux i Stockholm, Malmö eller på distans. Utbildningens längd ligger på 64 eller 65 veckor och du läser på heltid (40 timmar i veckan) varav 16 timmar i veckan är lärarledda lektioner.

Share this post