Vilka jobbar på ambulansen?
I ambulansen jobbar en specialistsjuksköterska och en ambulanssjukvårdare, eller sjuksköterska, som ett team. Ingen dag eller uppdrag är det andra likt. Tillsammans ger ni bästa möjliga vård och omvårdnad i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport.
Vad behöver man för körkort till ambulans?
Du ska ha C-behörighet alternativt B-körkort. Som sjuksköterska är det vanligt att man ska ha erfarenhet från akutsjukvård och det är meriterande med vidareutbildning inom ambulanssjukvård.
Vad finns i en ambulans?
Innehåller bl a adrenalin, atropin, B-vitamin, Bricanyl, morfin, Naloxon, Rapifen, Seloken (mot kärlkramp), Stesolid (lugnande), Tavegyl (mot allergi), Cordarone (hjärtat), midazolam (ångestdämpande), Furix (väteskdrivande), Ketalar (smärtstillande).
Är det lätt att få jobb som ambulanssjukvårdare?
Det finns också exempel på att undersköterskor med vidareutbildning i ambulanssjukvård kan få anställning som ambulanssjukvårdare. Det ställs också som ett krav att du har körkort med god körvana och är simkunnig. En bra grundutbildning ges på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet.
Hur är det att jobba på ambulansen?
Att jobba som ambulanssjuksköterska handlar mycket om bedömningar av situationer och vårdbehov. – När vi får ett larm åker vi ut till patienten, gör en bedömning om patienten behöver få vård av oss i ambulansen, behöver uppsöka akutsjukvård själv, kan avvakta i hemmet eller uppsöka en vårdcentral.
Hur mycket tjänar en ambulans?
32 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.
Vad krävs för att jobba i ambulans?
Utbildning. För att få arbete som Ambulanssjuksköterska ska du vara utbildad Specialistsjuksköterska, med inriktning mot ambulanssjukvård. Utan den kompletterande utbildningen benämns man som sjuksköterska i ambulans eller sjuksköterska i ambulansvård. B-körkort är oftast ett krav för att få anställning.
Är ambulans gratis?
För ambulanstransport är avgiften 150 kronor och ingår i högkostnadsskyddet för öppen hälso- och sjukvård. Barn och ungdomar till och med 19 år, personer som fyllt 85 år samt patienter med frikort betalar ingen patientavgift. Avgiften tas även ut för asylsökande och personer utan nödvändiga tillstånd.
Hur lång tid tar det att bli ambulanssjuksköterska?
Ambulanssjuksköterska blir man efter att första ha studerat 3 år till sjuksköterska och därefter arbetat ett par år på akutsjukhus för att sedan läsa vidareutbildning inom prehospital akutsjukvård 1 år på högskola/universitet.