Ny

Vad ar en vardplanering dess syfte och innehall?

Vad är en vårdplanering dess syfte och innehåll?

På vårdplaneringen berättar du själv, närstående eller sjukhuspersonal hur du klarar vardagen just nu och vad du behöver för stöd. Tillsammans kommer vi överens om vilket stöd du behöver när du kommer hem. Det kan till exempel vara hemtjänst, hemsjukvård, hjälpmedel och rehabilitering.

Vad kan en vårdplan innehålla och vad är syftet med den?

En vårdplan beskriver det du behöver hjälp med, planering och målet med BUP:s insatser. Syftet med vårdplanen är att göra det tydligt vilka insatser som din behandlare och du har planerat. I planen framgår vem som är ansvarig för vad. Det är viktigt att du ska kunna vara delaktig i och få inflytande över din vård.

Vad ska en patientjournal innehålla?

Enligt lagen ska en patientjournal alltid innehålla följande information: Den ska innehålla uppgifter om din identitet, oftast namn och personnummer. Enda undantaget är om du gör ett hiv-test. Då har du rätt att vara anonym.

Vilka sätt kan du läsa journalen på?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in.. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Hur ska journalanteckningar skrivas?

Journalanteckningar ska skrivas klart och tydligt samt dateras och signeras av den som gör dem. Ibland är det viktigt att även klockslag anges. Skilj då mellan. tidpunkten för när olika händelser har inträffat eller åtgärder har vidtagits och. tidpunkten för när anteckningen har gjorts i journalen.

Varför vårdplanering görs?

Syftet med vårdplanen är att göra det tydligt vilka insatser som din behandlare och du har planerat. I planen framgår vem som är ansvarig för vad. Det är viktigt att du ska kunna vara delaktig i och få inflytande över din vård.

Share this post