Ny

Vad ar css3?

Vad är css3?

Cascading Style Sheets (CSS, på svenska stilmall) är ett språk som beskriver presentationsstilen för ett strukturerat dokument som till exempel typsnitt, textstorlek och färg. Tekniken är ett sätt att anpassa dokumentet med hänsyn till datortyp, skärmupplösning, färgdjup och installerade typsnitt.

Vad gör CSS?

CSS står för Cascading Style Sheets och är en av webbens tre grundläggande byggstenar tillsammans med HTML och Javascript. Man kan säga att CSS är webbens ansikte utåt, och sköter alltså allt som har med design att göra.

Vilken tagg ska alltid finnas med i ett HTML-dokument högst upp?

-taggen skall finnas i -taggen för att fungera korrekt. Det är viktigt att titeln stämmer överens med innehållet på HTML dokumentet då det är den titeln som syns när du söker på sökmotorer så som Google och Bing.

Varför Indentering HTML?

Alla barn till ett element ska indenteras ett ”steg”. Öppningstaggar och stängningstaggar ska alltså vara indenterade in till samma nivå. Om vi indenterar korrekt kommer det vara busenkelt att snabbt identifiera vilka element som är barn till vilka element.

Vilka två delar består ett HTML-dokument av?

Det första man skriver i ett HTML-dokument är taggen <html> som talar om att följande text skall visas som just ett HTML-dokument. Denna container skall omsluta hela dokumentet och sluttaggen html> hamnar således sist i koden. omsluter själva huvudet och får inte glömmas bort i ett HTML-dokument.

Hur fungerar CSS?

CSS (Cascading Style Sheets) är stilmallar som tillåter både den som skapar dokument och den som läser dem att använda sin egen stilmall. I praktiken har CSS använts till att formge dokument när det gäller färg, teckensnitt, justering av text och objekt mm.

Hur hittar man källkod?

Att inspektera HTML-kod för webbsidor du besöker i webbläsaren, brukar inte vara svårare än att högerklicka på webbsidan, och välja ”inspektera-källkod”, eller granska källkod, eller liknande. Källkoden för en webbsida brukar oftast syfta till HTML-koden (kan även inkludera JavaScript och CSS-kod dock).

Vad är en tagg i HTML?

Man kan säga att taggen talar om för webbläsaren vad som ska göras med texten och attributen talar om hur det ska göras. Värdet på ett attribut skrivs alltid inom ”…”. Man märker att det slarvas mycket med detta när man tittar på sidor på nätet. Ibland fungerar det utan citationstecken men inte alltid.

Varför har vi sk HTML kommentarer i vår kod?

Ibland vill man infoga kommentarer i sin HTML-kod som inte ska synas på webbsidan. Om du till exempel har mycket kod så kan du få bättre överblick över den med hjälp av kommentarer. Du kan också använda kommentarer för att ge anvisningar till andra personer som ska ändra i filen senare.

Vad är värde HTML?

Dessa namn-värde-par skrivs in i starttaggen efter namnet. Här är det HTML-elementet med namnet tag som får attributet attribut satt till värdet värde . Värdet skrivs mellan citattecken ” . HTML-standarden tillåter att man istället använder apostrofer ’ eller för vissa typer av värden tillåter att de helt utelämnas.

Vad är ett värde HTML?

Ett HTML-element är en komponent av dokumentobjektmodellen (DOM) som används för att rendera webbsidor strukturerade med HTML. Ett element kan i regel ha ett eller flera attribut innehållandes ett namn och ett värde.

Hur använder vi oss av CSS?

Css(Cascading Style Sheets) är en slags formgivande språk. Det används för att skriva stilmallar, formatmallar för layout i xml och html dokument. Man får bättre kontroll över utformningen av HTML-elementen. Det hjälper till att skilja på själva innehållet och presentationen.

Share this post