Ny

Vad tjanar Volvos vd i manaden?

Vad tjänar Volvos vd i månaden?

Den fasta lönen uppgick till 16,3 Mkr och han fick bonus på 24,8 Mkr. Styrelsen anser att han halkat efter nordiska vd:ar och därför höjs taket för den långfristiga ersättningen.

Vad tjänar SKF vd?

Under förra året fick Danielsson en lön på cirka 13,5 miljoner kronor, plus bonus på cirka 11 miljoner kronor, dessutom avsättningar till pensionen på närmare 5,3 miljoner kronor.

Vad tjänar vd för Vattenfall?

Statliga Vattenfalls nya vd Anna Borg tjänar 1 350 000 kr i… månaden.

Vad tjänar VD på Peab?

Till verkställande direktören, Jesper Göransson, i Peab AB har för 2020 utgått lön och annan ersättning, inräknat förmåner med totalt 8.442 kkr (8.130).

Vad tjänar VD på NCC?

NCC:s vd, Tomas Carlsson, hade en fast månadslön på 750 000 kronor under 2018. Han fick också en rörlig ersättning eller bonus på nästan 3 miljoner kronor.

Vad har en vd i lön?

Vad en VD tjänar varierar mellan olika branscher i näringslivet. Medianlönen ligger på 89 500 kronor i månaden och högst är den bland VD:ar inom industrin. Lägst är medianlönen för VD:ar inom byggsektorn samt jord- och skogsbruk.

Vad tjänar världens rikaste?

Jeff Bezos, grundare av Amazon Tjänade 2,04 miljarder dollar 2021 och har en förmögenhet på 192 miljarder dollar.

Vilka vd tjänar mest?

Astra Zenecas vd Pascal Soriot toppar återigen listan över den bäst betalde vd:n på Stockholmsbörsen – 184 miljoner kronor blev den totala ersättningen 2020.

Hur mycket tjänar en chef på Volvo?

AB Volvos vd och koncernchef Olof Persson fick sammanlagt 13,1 miljoner kronor i lön förra året. Av det var knappt 1,2 miljoner kronor eller cirka 10 procent rörlig ersättning.

Hur mycket mer tjänar en VD än en arbetare?

Sedan 1980-talet har inkomstskillnaden mellan Sveriges direktörer och industriarbetare ökat rejält. Idag är snittinkomsten för en vd cirka 1,9 miljoner i månaden, vilket är 60 gånger mer än en industriarbetares lön.

Vem är chef över VD?

Vad som räknas dit beror på företagets storlek och verksamhet. Privata aktiebolag behöver inte ha en verkställande direktör. Om det ska finnas en verkställande direktör i företaget är det vanligtvis styrelsen som bestämmer vem som ska vara verkställande direktör. Ofta är blir det en styrelseledamot.

Vilken är den rikaste världsdelen?

Ekonomiskt utvecklas länderna i Asien i olika takt. Några går fram med stormsteg, andra stampar på stället. Asien är också den världsdel där flest människor har tagit sig ur djup fattigdom, samtidigt som stora grupper i de nya ekonomierna blivit lika rika eller rikare än motsvarande människor i USA och Västeuropa.

Vem är världens rikaste 2022?

Stefan Persson är en av dessa. Den rikaste personen någonsin är Mansa Moussa (ca 1280–1337), som i dagens penningvärde skulle vara god för 400 miljarder dollar.

Vad tjänar Postens vd?

Tidningen Publikt, som ges ut av fackförbundet ST, har granskat de statliga bolagens årsrapporter för 2020 och tittat på löneutvecklingen för bolagscheferna jämfört med 2019. Annemarie Gardshols löneökning på 21 procent är överlägset störst. Postnords vd gick från en månadslön på 583.333 kronor till 708.333 kronor.

Vad tjänar Astra Zenecas vd?

Soriots ersättning på upp till 18 miljoner pund – motsvarande närmare 211 miljoner kronor – har fått organisationen att utfärda en varning på näst högsta nivån, skriver the Times.

Share this post