Blogga

Vad kan man gora i Lissabon?

Vad kan man göra i Lissabon?

De populäraste sevärdheterna i Lissabon

  1. Oceanário de Lisboa. 39 902. Akvarier.
  2. Alfama. 20 893. Område.
  3. Mosteiro dos Jerónimos. 30 871.
  4. Gulbenkianmuseet. 8 479.
  5. Kakelmuseet. 4 240.
  6. Praca do Comercio (Terreiro do Paco) 16 728.
  7. Estadio do Sport Lisboa e Benfica. 2 190.
  8. Miradouro da Senhora do Monte. 3 478.

Hur tar man sig runt i Lissabon?

Att ta sig runt Ska du ta dig lite längre fungerar tunnelbana och buss bra, busstrafiken täcker den största delen av staden men går långsamt under rusningstrafik. Tunnelbanan går snabbast men kan vara trångt vid rusningstid.

Hur tar man sig från flygplatsen i Lissabon till centrum?

Det mest bekväma sättet att ta sig in till stadens centrum är genom att ta en flygplatstaxi. Taxiresan kostar 20€ och tar ungefär 20 minuter till din destination. Ett alternativt billigt val är bussen. En bussbiljett kostar 4€ och resan till Lissabon centrum tar omkring 45 minuter.

Vad ska man äta i Lissabon?

Vad man ska äta i Lissabon Rätterna med torsk är många, eftersom det är en av dess stjärningredienser, liksom andra fiskar. Glöm inte kilometerns kustlinje i Portugal. Bacalhau á bras är strimlad torsk, bacalhau á lagareiro bakas och bacalhau com natas görs med mjölkkräm.

Kan man bada i Lissabon?

Stränder nära Lissabon I centrala Lissabon finns ingen badstrand, men bara 30 minuter bort väntar kusten med mjuka sandstränder. Både orterna Estoril och Cascais är trevliga utflyktsmål med gulliga stadskärnor och små stränder här och var. Du tar dig enkelt till båda med tåg eller buss.

Vad heter flygplatsen i Lissabon?

Lissabon-Portelas flygplats

Allmän information
Flygplatstyp Internationell flygplats
IATA-kod LIS
ICAO-kod LPPT
Driftbolag ANA

Vad kostar en lunch i Portugal?

Priser på restaurang och alkohol En middag för två personer på en medelfin restaurang kostar inte mer än 30 euro, det vill säga 300 kronor. I Sverige är det ungefär vad det kostar för en person. Alkohol är betydligt billigare och du kan dricka öl ute för så lite som 15 kronor eller dricka en drink för 40 kronor.

Share this post