Allmänning

Vad menas med Tenbagger?

Vad menas med Tenbagger?

En “Tenbagger” Begreppet syftar på en aktie som har tiodubblat sin aktiekurs. Som långsiktig investerare är det givetvis vad man eftersöker – aktier som dubblar sig många gånger om! En Tenbagger är alltså något som har ökat med 10 gånger. I procent blir det 900%.

Varför går NIBE ner?

Nibe faller på börsen efter sin rapport, som visade att komponentbristen fortsätter att plåga värmeteknikföretaget. Sedan årsskiftet är aktien nu ned nästan 40 procent, men värderingen är fortsatt hög.

Hur hittar man rätt aktier?

Titta på företagets historik och uppskatta dess framtid

  1. När man ska värdera aktier behöver man uppskatta företagets framtidsutsikter genom att titta på olika faktorer i och kring företaget.
  2. Tips.
  3. Det finns många olika strategier för hur man väljer ut aktier till sitt sparande.

Vem är ten Bagger?

I veckans intervju får vi möta David Bagge aka TenBagger – för många känd via diverse finansmedia, Twitter och den populära podden Bagge & Brobacke! David är i grunden utbildad ekonom, har tidigare arbetat på flera kända banker och finanshus men tog 2017 steget till att bli “sin egen”.

Vad är 100 Bagger?

En 100-bagger. Det var Peter Lynch som myntade uttrycket ten-bagger, aktier som tiodubblas. 100-baggers är alltså aktier som hundrafaldigas.

Har Nibe leveransproblem?

Vi tror det blir svårt att nå givet nuvarande leveransproblem och en (sannolikt) mer normaliserad efterfrågebild framöver. På sikt tänker vi oss att Nibe kan tjäna 13,5% vilket ändå är en bit över åren innan pandemin då man snittade 12,5%.

Är Nibe övervärderad?

Däremot anser analyshuset fortfarande att Nibe-aktien är övervärderad och rekommenderar sälj. Pareto hänvisar till att bolagets aktier och nettoskuld värderas till 35 gånger 2021 års förväntade rörelseresultat.

Hur hittar man aktier tidigt?

Ett av de enklaste och samtidigt effektivaste sätten att hitta intressanta bolag att studera närmare för en möjlig investering är att utgå från sitt och sin omgivnings egna konsumtionsmönster. Denna utgångspunkt kräver i sig inget analysarbete i traditionell mening.

Vad är kursuppgång?

Ökande priser i ett värdepapper; ofta synonymt med stigande aktiepris.

Share this post