Allmänning

Vilket nummer ringer man om det inte ar akut?

Vilket nummer ringer man om det inte är akut?

1177 – råd om sjukvård och hälsa Ring 1177 Vårdguiden om du behöver vård som inte är akut. Du får svar på frågor om sjukdomar och sjukvård samt information om var närmaste vårdcentral finns.

Hur ser man sitt nummer på Samsung?

Metod 3: Se ditt eget nummer i en Android-telefon (Samsung, Sony, Huawei, Motorola m. fl.)

  1. Börja med att peka på Inställningar (1) och scrolla längst ned i botten.
  2. Peka på Status (1) och välj Status för SIM-kort (2).
  3. Under rubriken Mitt telefonnummer (eller liknande text) bör du därefter se ditt telefonnummer.

Vad händer när man ringer 114 14?

114 14 – polisens telefonnummer Ring 114 14 för alla ärenden som inte handlar om pågående eller nyligen inträffade brott och händelser. Det är öppet dygnet runt, alla dagar under året. De som svarar pratar svenska och engelska.

Polisens nummer 114 14 Polisens nummer vid icke akuta händelser. akut eller önskar få svar på frågor.

Vem har 11313?

113 13 – det nationella informationsnumret. 113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig för att ge och få information om större olyckor och kriser eller om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.

Vilka frågor vill larmoperatören ha svar på?

Den som ska vara larmoperatör övar in de här frågorna: – SOS 112, vad har inträffat? (Operatören svarar alltid så.) – Vad har hänt? – Vem är du som ringer? – Vilket telefonnummer ringer du ifrån?

Vad säger larmcentralen?

Den som svarar på nummer 112 bestämmer vilken typ av hjälp de ska skicka ut. Det kan vara ambulans, polis, brandkår eller sjöräddning. Ibland svarar de att problemet kan vänta till nästa dag. Och ibland kanske de säger att du ska ringa till ett annat nummer.

Vad har brandkåren för nummer?

112. Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Vem ringer man om det brinner?

Larma räddningstjänsten genom att ringa 112.

Share this post