Ny

Hur man hanger konst?

Hur man hänger konst?

Principen är att mitten av tavlorna hänger på samma linje, vilket skapar balans och omväxling om flera tavlor hänger bredvid varandra.

  1. Utgå från en mitthöjd, 140 cm från golvet brukar vara lagom.
  2. Mät höjden på tavlan och dela med två
  3. Dra ifrån den halva tavelhöjden från mitthöjden.

Hur högt ska en tavla sitta ovanför soffan?

Ska du hänga en eller flera tavlor över en möbel, som t ex en soffa, så kan du utgå från möbeln (istället för golvet). Ca 15-20 cm ovanför brukar bli snyggt – lite beroende på hur stora dina tavlor är. Var noga med att inte hänga tavlorna för högt mot taket, utan låt den bra bit av väggen skilja dem åt.

Hur högt upp på väggen ska tavlor sitta?

Se till att hänga tavlorna i rätt höjd Många gör misstaget att hänga upp tavlor i fel höjd och då oftast för högt upp. En tumregel är att tavlornas mittpunkt är ungefär på en höjd av 140-145 centimeter från golvet, då detta motsvarar en genomsnittlig ögonhöjd.

Hur långt från golvet ska tavlan hänga?

Många gör misstaget att hänga upp tavlor i fel höjd och då oftast för högt upp. En tumregel är att tavlornas mittpunkt är ungefär på en höjd av 140-145 centimeter från golvet, då detta motsvarar en genomsnittlig ögonhöjd.

Hur högt ska man hänga en tavla?

Beroende på hur högt du har i tak så brukar det ligga på mellan 120-140 centimeter. Mät hur hög din tavla är och dela det måttet med tre. Dra av en tredjedel av tavlan från mitten av din vägg. Det talet som du nu fick fram ska vara i underkant med tavlan när du hänger den på väggen.

Häng tavlorna i rätt höjd Ett vanligt snedsteg är att tavlorna hänger för högt. För att ge ett behagligt intryck rekommenderas tavlor att hänga i ögonhöjd, vilket brukar vara omkring 140 cm från golvet. På så sätt dras blicken smidigt till verkets mitt för att lätt kunna insupa hela alstret.

Vad är konst?

Konst syftar antingen på en kulturyttring som kräver kunskap och färdighet eller på en sorts estetisk verksamhet. Det kan också i snävare mening vara synonymt med bildkonst, med eller utan arkitektur och konsthantverk.

Share this post