Ny

Vad ar innovationsteknik?

Vad är innovationsteknik?

Forskningen avser att stärka innovationsförmågan hos individer och grupper, i olika typer av organisationer och samarbeten, genom ökad kunskap om, samt utveckling och tillämpning av metoder, verktyg och strategier i innovationsprocessen.

Vad betyder hållbar industri innovationer och infrastruktur?

Fungerande och stabil infrastruktur är grunden för framgångsrika samhällen. För att möta framtida utmaningar måste industrier och infrastrukturer göras mer inkluderande och hållbara. Innovation och teknologiska framsteg är nyckeln till att finna hållbara lösningar för ekonomiska liksom miljömässiga utmaningar.

Vad är innovationsprogrammet?

Innovationsprogrammet är ett treårigt kandidatprogram som handlar om att utveckla din egen, andras och organisationers innovativa och kreativa förmåga. Du lär dig analysera innovationsprocesser och föreslå förbättringsåtgärder för att öka innovationsförmågan i en organisation.

Vad är innovationsledning?

Definition av innovationsledning Innovationsledning kräver att flera element (rutiner, arbetssätt m.m.) på olika nivåer och i olika delar av organisationen som samverkar för innovation på ett systematiskt vis. Det är ett ledningssystem för innovation precis som det finns ledningssystem för exempelvis kvalitetsledning.

Vad är radikal design?

Skillnaden mellan inkrementell och radikal design är kort sagt att inkrementell innebär stegvis förändring, och radikal handlar om en mer omfattande förändring. Design är ett begrepp som både företagare och privatpersoner ofta stöter på.

Varför tjänstedesign i offentlig sektor?

Tjänstedesign är en utvecklingsprocess där ni utgår från användarens behov och tar fram lösningar tillsammans med användare och utförare. Processen hjälper er att fokusera på att lösa ”rätt” problem och sluta göra det som inte efterfrågas.

Vad betyder inkrementell kostnad?

Ordet inkrementell innebär att vi alltid pratar om och beskriver en skillnad, alltså en jämförelse med något annat. Kostnaderna och hälsoeffekterna av en behandling jämförs alltid med en annan behandling.

Share this post