Rekommendationer

Hur far man mellannamn?

Hur får man mellannamn?

En make kunde ta den andra makens namn som mellannamn vid giftermål. Om man vid giftermål bytt till den andra makens efternamn, fick man använda ett tidigare efternamn som mellannamn. Om makarna bar olika efternamn, fick bara en av dem bära den andra makens efternamn som mellannamn.

Kan man lägga till ett mellan namn?

Den nya lagen innebär att man inte längre kan lägga till mellannamn. Du kan däremot ändra mellannamn som du redan har. Ditt mellannamn kan du antingen ta bort eller omvandla till efternamn. Om du vill lägga till ett namn kan du lägga till det som förnamn.

Kan man lägga till mellannamn i efterhand?

Du kan inte ansöka om ett mellannamn, eftersom reglerna för mellannamn har ändrats. Du som redan har ett mellannamn behåller det. Du kan också göra följande ändringar: Du kan ansöka om att ta bort ditt mellannamn.

Kan du inte längre lägga till ett mellannamn?

Du kan inte längre lägga till ett mellannamn. Tidigare har du bara kunnat ha efternamn och ett mellannamn. Från den 1 juli 2017 kan du inte längre ansöka om ett mellannamn. Däremot kan du ändra ett mellannamn som du redan har. Det är avgiftsfritt att ändra mellannamn.

Hur kan du ändra mellannamn för ditt barn?

Från den 1 juli 2017 kan du inte längre ansöka om ett mellannamn. Däremot kan du ändra ett mellannamn som du redan har. Det är avgiftsfritt att ändra mellannamn. Ändra mellannamn; Ansök på blanketten. Ladda ner blanketten SKV 7502 för att ansöka om att byta efternamn eller ändra mellannamn för dig eller ditt barn.

Hur kan du byta efternamn?

Du kan ändra efternamn på flera sätt, till exempel kan du byta till ett dubbelt efternamn eller till ett efternamn som redan bärs av minst 2 000 personer. Du kan byta efternamn flera gånger.

Vad är nyheten i personnamnlagen?

En nyhet i personnamnlagen är att du kan ta ett dubbelt efternamn. Ett dubbelt efternamn får bara bestå av två enkla efternamn och kan inte kombineras med ett mellannamn. Båda namnen syns i offentliga sammanhang. Båda namnen räknas som ditt officiella efternamn.

Share this post