Blogga

Hur manga bokstaver i betapet?

Hur många bokstäver i betapet?

Varje spelar börjar med sju brickor. När en spelare lyckas lägga ut alla sju brickorna på en gång kallas det att man utför en rullning. Brickorna måste inte bilda ett ord på sju bokstäver utan man får bygga vidare på redan lagda ord.

Kan vi spela fyra i rad?

Den som först får 4 av sina brickor i rad vinner. En rad kan vara horisontell, vertikal eller diagonal. Du måste vinna över datorn för att klara omgången.

Är fyra på rad?

Fyra i rad[redigera | redigera wikitext] Den som först får fyra av sina brickor i rad (vågrätt, lodrätt eller diagonalt) vinner. Eftersom brickor hela tiden tillförs samtidigt som ytan är begränsad slutar spelet oavgjort när det inte längre finns plats för fler brickor.

Hur man vinner i fyra i rad?

Hur avslutas spelet En spelare placerar fyra eller fler pjäser i en sammanhängande rad vertikalt, horisontellt eller diagonalt. Den spelaren vinner spelet. Alla rutor på brädet är fyllda och ingen av spelarna uppfyller villkoren för vinst. I detta fall slutar spelet i draw/oavgjort.

Hur många brickor i Alfapet?

Antalet brickor i spelen varierar. I Scrabble spelar man med 100 brickor av vilka två är blanka, vilket innebär att man kan låta den bokstaven vara vilken bokstav man önskar. I Alfapet, som spelas med 120 brickor, finns förutom de blanka brickorna även ett antal specialbrickor samt bokstaven Q.

Hur man vinner i 5 i rad?

En spelare placerar fem eller fler pjäser i en sammanhängande rad, vertikalt, horisontellt eller diagonalt. Den spelaren vinner partiet. Alla spelplanens rutor är fyllda och ingen spelare har uppfyllt tidigare villkor för vinst. I detta fallet slutar pariet i draw/oavgjort.

Får man skriva namn i Alfapet?

De flesta ord är tillåtna utom egennamn, förkortningar och ord på en bokstav. Använd Svenska Akademiens Ordlista om ni är osäkra – finns inte ordet med där, är det inte godkänt i spelet. Använd inte ordlistan för att få ideér till nya ord utan bara som en kontroll av redan lagda ord.

Vem är jag spel barn?

Familjespel Vem Där, Hasbro. Vem Där? – ett roligt sällskapsspel med hemliga figurer. Gissa vem den mystiska personen är med listiga ja- och nej-frågor. Det gäller att gissa rätt annars förlorar man spelet.

Share this post