Ny

Hur mycket far en konditor i lon?

Hur mycket får en konditor i lön?

För en Konditor är den genomsnittliga månadslönen 28 500 kr per månad. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 200 kr (0,71%) från 2019 till 2020. Löneskillnader mellan könen är 3 700 kr (13,86%) till favör för män över kvinnor.

Vilka arbetstider har en konditor?

Som bagare och konditor börjar man oftast arbeta tidigt på morgonen, men olika typer av bagerier har olika arbetstider. På bagerier som bakar och säljer till andra butiker börjar arbetspasset ofta mycket tidigt, medan arbetspasset ofta börjar senare på bagerier och konditorier som har egen servering.

Hur är det att jobba på konditori?

Som konditor på ett mindre bageri eller konditori har du ett fåtal maskiner till din hjälp och du utför de flesta arbetsmomenten för hand. Du mäter upp ingredienser, blandar, vispar, utformar dina bakverk, gräddar och dekorerar. Att utforma och dekorera bakverk kräver blick för färg och form.

När börjar man jobba som bagare?

Bagare på industribagerier arbetar ofta natt och ibland förekommer helgarbete. Som bagare på ett litet bageri eller konditori börjar man oftast arbeta mycket tidigt på morgonen.

Hur länge jobbar en bagare?

Bagare på industribagerier arbetar ofta natt och ibland förekommer helgarbete. Som bagare på ett litet bageri eller konditori börjar man oftast arbeta mycket tidigt på morgonen. Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på var du arbetar men produkterna är desamma – matbröd, vetebröd och kakor.

Hur länge jobbar man som bagare?

Vad behöver man för betyg för att bli konditor?

Lätt att få jobb Det är stor efterfrågan på duktiga bagare och konditorer. När du har läst Restaurang- och livsmedelsprogrammet med bageriinriktning på gymnasiet, eller vuxenutbildningen med inriktning bageri/konditori på minst 1400 poäng så har du grunderna som gör att du kan få jobb som bagare/konditor.

Share this post